Visites guiades

Santpedor ofereix una visita guiada per descobrir tots els racons de l'Església de Sant Pere d'Or

La visita està inclosa dins la jornada de patrimoni i es farà aquest dissabte al matí en grups de 10 persones cada mitja hora

per Redacció, 29 de setembre de 2021 a les 08:49 |
Església Sant Pere d'Or de Santpedor | DiBa
Aquest dissabte 2 d'octubre Santpedor celebrarà la Jornada de Patrimoni i oferirà visites guiades a l'Església de Sant Pere d'Or. Durant la visita es podrà pujar el campanar, visitar les capelles i baixar a les catacombes. Les visites a l'Església es faran en grups de màxim 10 persones i dividits en 6 franges horàries des de les 10h fins a les 13h. Per a poder-hi assistir cal inscripció prèvia a la web de l'Ajuntament, través d'aquest enllaç.

L'Església de Sant Pere d'Or, que ha donat nom al municipi, apareix mencionada documentalment per primer cop l'any 996 i destaca per ser un edifici que es va anar remodelant i que integra un campanar gòtic, una portalada romànica i diversos elements de valor artístic com la talla d'alabastre amb la figura de Sant Miquel, l'ossera medieval de Pere de Prat i la capella de les Santes Espines.  


La Jornada de patrimoni de Santpedor coincideix dissabte amb el mercat de proximitat i el mercat de la rampoina, que es fa cada mes a la plaça Gran U d'Octubre. En aquesta ocasió hi haurà també un show gastro-divulgatiu i un concert amb Joni Canijo, d'El Quinto Carajillo.

Diumenge la Fira de les Gangues acabarà de rematar un cap de setmana farcit d'activitats. Els comerciants de Santpedor trauran els estocs al carrer el diumenge de 10 a 14h i oferiran productes a preus rebaixats. La Fira de les Gangues s'organitza dos cops l'any pels Comerciants Units de Santpedor (CUSA) amb la col·laboració de l'Ajuntament i té per objectiu promoure el comerç de proximitat entre la ciutadania. 

 

Participació