La Fira Mediterrània dedica el seu concert Pòrtic a la figura de Jordi Fàbregas

Serà el 10 d'octubre al Kursaal, vuit mesos després de la mort d'un dels "referents" de la música folk, amb un espectacle amb artistes que van compartir escenari amb ell

Presentació del concert Pòrtic dedicat a Jordi Fàbregas
Presentació del concert Pòrtic dedicat a Jordi Fàbregas | Gemma Aleman
Redacció
27 de setembre del 2021
Actualitzat a les 20:18h
El Pòrtic de la Fira Mediterrània de Manresa tindrà com a protagonista la figura de Jordi Fàbregas. Vuit mesos després de la seva mort, el concert preludi del festival aplegarà referents de la música folk que havien compartit escenari amb ell. "Era indubtable que li havíem de dedicar a ell", ha assegurat el director de la Fira Mediterrània, Jordi Fosas, tot ressaltant la seva figura de "referent" i com va contribuir a la "professionalització del sector". Al concert d'homenatge, que se celebrarà el dia 10 d'octubre al teatre Kursaal, hi haurà "amics" que van compartir projectes com El Pont d'Arcalís, Les Violines, Primera Nota o Urbàlia Rurana.

El concert d'homenatge compta amb la complicitat de la Fira Mediterrània, el CAT Tradicionàrius, l'Associació d'Arrel i el teatre Kursaal de Manresa. Des de la Fira Mediterrània, el seu director, Jordi Fosas, ha posat en valor la seva figura. També la directora artística del CAT Tradicionàrius, Carol Durán, ha remarcat "el llegat que ens ha deixat".

Guanyador del Premi Nacional de Música i la Creu de Sant Jordi, Fàbregas va ser cabdal com a líder de grups pioners com Grup Coses, l'Harmònica Brava, La Murga, Primera Nota i El Pont d'Arcalís. A més va ser artífex per a la creació de cites com el Festival Folk Internacional Tradicionàrius i fundador del Centre Artesà Tradicionàrius, que va dirigir durant 27 anys.

Companys d'escenari
El concert Pòrtic serà una cita única. Se celebrarà el dia 10 al teatre Kursaal amb un aforament limitat a 560 persones. Entre les participants hi haurà Simone Lambregts, que va compartir escenari amb Fàbregas amb Primera Nota i Les Violines. "Serà molt emotiu, volem generar un ambient de record per tornar-li a donar vida", ha explicat. També hi seran companys d'El Pont d'Arcalís, com Artur Blasco, Marc Egea, o Toni Torregrossa i Carles Gil d'Urbàlia Rurana. El Grup Coses farà una intervenció especial, mentre que els italians Ariondassa també li retran homenatge a distància. Entre les cançons que es podran escoltar hi ha Sant Rorro, Els Cigalons de Canalda o Guarda la Luna.

A banda, el concert comptarà amb la intervenció de l'Escola de Municipal de Música Cal Moliné, del seu poble natal, Sallent; la interpretació d'una composició seva, El ball nou; i l'arranjament del Ball de Bruixes que després va dur als escenaris amb El Pont d'Arcalís. També hi seran el cor InCordis de Manresa que interpretarà un dels seus temes més destacats: Au Jovent!.