Violència masclista

Un bagenc s'enfronta a més de 14 anys de presó per violar i maltractar la seva parella

Els fets van passar el desembre de 2019 al domicili d'ell mentre ella estava embarassada de cinc mesos

per Pere Fontanals, Manresa, Catalunya | 26 de setembre de 2021 a les 20:52 |
El judici se celebrarà el 30 de setembre a l'Audiència Provincial de Barcelona | Europa Press
Un bagenc, de qui no ha transcendit veïnatge, s'enfrontarà dijous que ve a l'Audiència Provincial de Barcelona a una petició de Fiscalia de 14 anys i 3 mesos de presó, acusat d'un delicte d'agressió sexual amb l'agreujant de parentiu, un de lesió de menor gravetat a la parella i un de maltractament habitual a la parella.

Els fets segons la Fiscalia


Segons l'escrit d'acusació, l'acusat mantenia des de feia set mesos una relació amb la víctima, amb qui havia conviscut de forma intermitent. Fruit d'aquesta relació, la víctima es trobava embarassada de cinc mesos, quan va succeir els fets que es jutjaran.

La tarda del 12 de desembre de 2019, acusat i víctima van iniciar una relació sexual consentida mentre es trobaven al domicili d'ell. En un moment donat, l'acusat es va tornar agressiu i va obligar la dona a pràctiques sexuals no desitjades per ella. Malgrat les negatives clares i terminants de la víctima, que li va suplicar reiteradament que s'aturés perquè li feia mal, ell va continuar amb aquestes pràctiques durant una hora, en que cada vegada que ella pretenia aturar-les, era sotmesa per ell.

Sempre segons l'escrit de l'acusació, quan ella finalment no va continuar, l'acusat li va propinar diversos cops al cap, la va insultar i la va mossegar amb força a la galta. En aquell moment, ella es va poder escapolir i va poder arribar a un centre mèdic per ser atesa de les seves lesions.

Conseqüències sobre la víctima


Com a conseqüència d'aquests fets, va experimentar una lesió per la mossegada a la cara que li van suposar 8 dies impeditius, i un trastorn adaptatiu, fruit de l'agressió sexual, que va superar en 30 dies.

La víctima va presentar denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra l'endemà dels fets, tot i que l'acusat ja havia estat detingut el mateix dia. El jutjat de violència sobre la dona número 1 de Manresa va dictar contra ell presó provisional comunicada i sense fiança.

En el moment de presentar la denúncia, la dona també va acusar la seva parella de sotmetre-la durant els set mesos de relació a constants actes de fustigació, humiliació, menyspreu i desvalorització i insults que li van provocar un estat de nerviosisme i desassossec. També, en diverses ocasions li va plantar alguna bufetada i empenta que li generaven una sensació de temor i nerviosisme en el si de la relació.

14 anys i 3 mesos de presó


Per tot plegat, el fiscal demana per a l'acusat 11 anys de presó per l'agressió sexual amb l'agreujant de parentiu, 9 mesos de presó pels cops i la mossegada i 2 anys i mig de presó per maltractament habitual a la parella.

L'acusació també demana 10 anys de llibertat vigilada un cop hagi sortit de la presó i la impossibilitat d'acostar-se a 500 metres de la víctima ni contactar-hi durant 5 anys.

Pel que fa a la responsabilitat civil, la demanda és de 520 euros per les conseqüències de la mossegada, 1.950 euros per les conseqüències de la violació, i 20.000 per a la reparació del dany moral en concepte d'indemnització.

 

Participació