El BAXI Manresa apallissa el Coosur Betis per sumar la primera victòria (64-106)

Tots els jugadors manresans sumen en un matí de somni

Chima Moneke ha estat el jugador més ben valorat del BAXI Manresa
Chima Moneke ha estat el jugador més ben valorat del BAXI Manresa | F. Santiago
26 de setembre del 2021
Actualitzat el 27 de setembre a les 15:07h
Primera victòria del BAXI Manresa en un partit en què els de Pedro Martínez han dominat des del principi fins al final. La primera cistella de Chima Moneke ha posat per davant els manresans i ja no han deixat el comandament en cap moment. Tots els jugadors han estat importants. El BAXI Manresa ha passat per sobre d'un Betis en què només ha jugat a un bon nivell a Marko Todorovic i Vitto Brown. Chima Moneke ha estat el màxim anotador. Però la victòria bagenca no s'entén sense les assistències de Dani Pérez, la intensitat d'Ismael Bako i l'aportació d'Elias Valtonen. El finès ha passat de ser descartat divendres a ser un home important aquest diumenge. Són només uns exemples. Perquè ben mirat, la victòria ha estat coral. Els pocs moments de dubte entre finals del segon quart i principis del tercer han estat ràpidament superats. Els 42 punts de diferència final representen la victòria més àmplia del conjunt manresà a l'ACB.

Dani Pérez, Joe Thomasson, Elias Valtonen, Chima Moneke i Ismael Bako han format el cinc de sortida del BAXI Manresa. El Betis ha iniciat el partit amb Shanon Evans, Khadeen Carrington, Vrenz Bleijenbergh, Vito Brown i Marko Todorovic. Els bagencs han començat amb bones accions tant en defensa com en atac. Els andalusos han trigat més de dos en sumar els seus primers punts. En canvi, els de Pedro Martínez eren capaços de trobar cistella amb continuïtat. Ha estat especialment destacada una connexió entre Pérez i Bako. La primera que han intentat els ha sortit a la perfecció a diferència de compromisos anteriors. No ha estat la única acció destacada d'un equip que veia com tots els seus jugadors sumaven.

Tots els titulars han anotat en la primera rotació de partit gairebé sense errada. Dels primers set llançaments del BAXI Manresa sis han acabat amb cistella. Si això si afegeix el domini en el rebot només podia traduir-se en un bon avantatge manresà (5-15, minut 6). Joan Plaza, tècnic local, ha demanat temps mort sense aconseguir canviar la dinàmica de partit. Els jugadors que han sortit de la banqueta també sumaven. Homes com Janis Berzins i Marcis Steinsbergs veien cistella amb fluïdesa. Un primer quart de somni ha acabat amb un 14-30 a favor del conjunt bagenc.

Els segons deu minuts han seguit amb el mateix escenari. Un triple d'Steinsberg situava el BAXI Manresa vint punts a sobre (15-35, minut 12). L'equip de Pedro Martínez no en tenia prou. Yankuba Sima i Elias Valtonen s'afegien el vendaval ofensiu dels manresans. Marko Todorovic estava massa sol al cantó dels bètics. Pedro Martínez no volia cap tipus de relaxament del seu equip. Quan l'avantatge ha baixat d'una màxima de 24 punts als 19 el tècnic no ha dubtat a demanar temps mort. El Betis ha seguit retallant la diferència. Brown s'ha afegit a Todorovic. A poc a poc, però la retallava. Rafa Martínez ha entrat per jugar la darrera acció de la primera part. Però la bona defensa local ha evitat que la pilota arribés al santpedorenc. Al descans, el BAXI Manresa seguia manant (38-51).

El BAXI Manresa ha tornat a incrementar la defensa tornant dels vestidors. L'atac, però, no era gens encertat. Fins al cinquè atac cap dels dos equips ha estat capaç d'anotar. Bako combinava amb els seus companys. El pivot belga ha estat capaç de forçar una falta antiesportiva que permetia respirar el quadre bagenc. Valtonen ha aprofitat la possessió i una posterior combinació entre Pérez i Sima acostava la renda manresana als vint punts. Fet que consumava Moneke des del punt de personal. I Jou culminava una contra per posar el BAXI Manresa amb un +22 (42-64, minut 25). Plaza ha tornat a reunir el seu equip. Després d'aquests seixanta segons, Moneke igualava la màxima renda visitant. Els esforços del Betis per tornar a retallar han estat gairebé infructuosos. Jou tancava el tercer període des de la línia de tres per demostrar que el seu equip no pensava relaxar-se (54-76).

El darrer quart ha estat un jugar a plaer. Bako ho ha aprofitat per engreixar el seu còmput anotador i demostrar que pot ser aquell pivot dominador que tothom espera. En aquesta ocasió, al BAXI Manresa li ha tocat viure un partit des de la vessant de tenir la victòria lligada sense haver de patir als darrers minuts. El Betis ha perdut totalment la concentració. Els bagencs ho aprofitaven per seguir ampliant la seva renda. Aquesta ha superat la trenta encara amb tres minuts per jugar (60-95). Dani Garcia, que ha jugat els darrers dos minuts, s'ha unit a l'espectacle. Dos triples del mataroní posaven el 62-106. Spires ha tancat el partit amb un cistella del tot estèril. 64-106 per sumar la primera victòria del curs.

Incidències: Juan Carlos García, González, Joaquín García González i Roberto Lucas han estat els àrbitres del partit. Luke Maye ha estat el jugador destacat del BAXI Manresa.