El BAXI Manresa no pot combatre un València Bàsquet superior (69-89)

El BAXI Manresa s’ha vist clarament superat pel València Bàsquet
El BAXI Manresa s’ha vist clarament superat pel València Bàsquet | J. Alberch
24 de setembre del 2021
Actualitzat a les 21:30h
Partit amb poca història el que han disputat el BAXI Manresa i el València Bàsquet el dia que el públic tornava al Nou Congost en partit ACB. Una afició que serà més nombrosa el proper compromís ja que s'ha sabut que l'aforament en pavellons augmentarà fins al 70%. Amb un 14-10 a favor dels locals, l'entrada de Louis Labeyrie ha canviat el signe del partit. Els de Joan Peñarroya s'ha posat al davant i no han deixat el comandament de l'encontre. La manca d'encert i la superioritat dels visitants en el rebot han estat claus. Sylvain Francisco ha estat el millor dels manresans amb 15 punts.

El BAXI Manresa ha sortit amb Sylvain Francisco, Joe Thomasson, Janis Berzins, Chima Moneke i Yankuba Sima. Per part del València Bàsquet ho han fet Nenad Dimitrijevic, Josep Puerto, Jaime Pradilla, Víctor Claver i Bojan Dublevic. Sima ha obert el marcador sumant un 2+ 1. Moneke situava el 5-0. Aquesta primera renda no ha durat massa. Primer, els visitants han empatat a cinc. I posteriorment, s'han avançat 7-8. L'alegria, però, tampoc ha durant massa al cantó dels de Peñarroya. Berzins i Francisco aconseguien un altre parcial de 5-0 per col·locar el 12-8 al marcador (minut 6). En una de les primeres rotacions, es desfeia la incògnita sobre Dani Pérez. El base saltava a la pista acompanyat de Guillem Jou. Els locals tenien la iniciativa amb curtes rendes en uns minuts en què el València Bàsquet sobrevivia gràcies al llançament de tres. L'entrada de Louis Labeyrie ha canviat el signe del partit. No només gràcies al francès però en un alt percentatge per l'actuació del francès el marcador ha passat del 14-10 al 14-20. Labeyrie ha anotat vuit gairebé seguits sense que ningú el pogués aturar. Francisco ha sumat un triple que donava aire al BAXI Manresa abans que Dimitrijevic tanqués el darrer quart des del tir lliure (17-22).

La distància ha augmentat només començar el segon quart. Els locals estaven molt desencertats sota el cèrcol contrari. Ben diferent que els jugadors del València Basket. Un triple de Puerto posava els deu punts a favor dels taronja (19-29, minut 13). El BAXI Manresa combinava accions en què perdia la pilota per culpa de les precipitacions amb altres que si bé la jugada estava ben trenada la pilota tampoc entrava dins la cistella. Com a mínim, l'equip de Pedro Martínez ha aconseguit que la llosa que duien al damunt no superés els deu punts. A la mitja part, els manresans perdien 28-38.

El València Bàsquet ha volgut trencar el partit només començar la segona part. La diferència s'ha enfilat als 14 punts (28-42, minut 22). Francisco no volia que això fos així i assumia la responsabilitat en atac. El base ha sumat set punts en un tres i no res. A més, ha rebut una falta antiesportiva que ha acabat amb un triple convertit per Thomasson en el què han estat els tres primers punts de l'escorta. Ha estat un petit oasi enmig d'un domini que ha seguit sent visitant. Els de Pedro Martínez jugaven amb molt de cor. Potser una mica massa. Les ganes de remuntar el partit implicaven tirs massa ràpids que no tenien premi. Ha estat en aquest punt que els valencians han fet l'estirada definitiva. Sustentats per Dimitrejevic, els de Peñarroya s'han vist amb un 43-61 al seu favor. Pedro Martínez ha vist com li assenyalaven una tècnica en protestar una falta no xiulada al seu equip. El partit s'havia trencat. El 49-66 a manca de deu minuts deixava la victòria bagenca al nivell d'heroïcitat.

Els darrers deu minuts ja han sobrat. La diferència seguia creixent i ha arribat als 22 punts. Per part local, veia cistella Berzins, autor de cinc punts seguits. A la resta de l'equip li costava molt anotar. El tir no era l'únic focus d'error. Les pèrdues de pilota i el rebot en defensa també feien molt mal. L'equip de Peñarroya n'ha capturat 13 rebots més que el BAXI Manresa en total. Al final, 69-89 i a pensar amb el Betis. Aquest diumenge (12.30h).

Incidències. Daniel Hierrezuelo, Alberto Baena i Cristóbal Sánchez Cutillas han estat els àrbitres del partit. Han eliminat per personals a Ismael Bako. Elias Valtonen ha estat el jugador descartat. 1.500 espectadors han vist el partit en directe a les grades del Nou Congost.