Comerç

Cambra, UBIC i Guimerà Comerç veuen «irregular» el procés participatiu sobre la reforma del Guimerà

Denuncien que el procediment no és "públic" ni "clar" i "és tendenciós" a favor de la proposta amb autobús al carrer

per Redacció, 24 de setembre de 2021 a les 20:55 |
Imatge virtual del carrer Guimerà sense vehicles privats, però amb autobusos | AjM
La Cambra de Comerç de Manresa, Manresa + Comerç i Guimerà comerç veuen "irregular" el procediment que està emprant l'Ajuntament de Manresa per consultar sobre com ha de ser la reforma del carrer de Guimerà. El consistori ha engegat una sèrie de reunions informatives i ha habilitat canals per preguntar als ciutadans si el vial, que es vol transformar en illa de vianants, ha de mantenir o no el pas de l'autobús.

A través d'un comunicat, els comerciants critiquen que el procés "és tendenciós, opac i ple d'irregularitats". "L'enquesta està esbiaixada en la mostra, donant un pes superior als usuaris de l'autobús", denuncien, tot assegurant que s'han activat "enquestadors presencials que només s'adrecen als usuaris de l'autobús".


En aquest sentit recorden que la consulta se centra sobretot en les modificacions que pot rebre la línia de bus, "però no en la molèstia ni en el perill que suposa per als vianants la presència de l'autobús en un carrer sense cotxes".

Els comerciants també lamenten que l'enquesta s'hagi convertit en vinculant quan inicialment no s'havia indicat així.


277 persones ja han contestat l'enquesta


Des de l'Ajuntament de Manresa han donat a conèixer aquest divendres que un total de 277 persones ja han contestat l'enquesta per definir com ha de ser el nou Guimerà. Ho han fet a través de la web Decidim Manresa i del grup de tres enquestadors que es desplacen per l'àrea d'influència del vial per tal de recollir opinions. El procés participatiu estarà obert fins al 30 de setembre.

També han informat que 169 persones han assistit a les sessions informatives que s'han fet a diferents zones de la ciutat.


 

Participació