El rellotge de sorra de González, la foto d'Aragonès i el vot discordant a Cs: l'altre ple de Manresa

La sessió ordinària de setembre ha donat lloc a diverses anècdotes i curiositats

El portaveu del PSC, Felip González, amb el rellotge de sorra sobre la taula
El portaveu del PSC, Felip González, amb el rellotge de sorra sobre la taula | Cedida
23 de setembre del 2021
Actualitzat el 24 de setembre a les 10:30h
Els plens municipals no es limiten només a inacabables intervencions dels representants municipals ni a debats encesos, o tècnics, o simbòlics, o de lluïment personal. També hi ha espai per l'anècdota i la curiositat, tot i que a vegades menys del que seria esperable per al públic. Aquest dijous, però, en la sessió plenària ordinària de setembre de l'Ajuntament de Manresa s'han viscut alguns episodis singulars. 

Una de les curiositats és que aquest ha estat el primer ple amb el retrat del president Pere Aragonès al saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa. El detall, però, no ha estat anunciat per cap membre del govern, sinó que l'ha advertit el portaveu del PSC, Felip González. La situació del retrat, en un lateral, de mida molt discreta i darrere les banderes, fa que des del públic sigui gairebé impossible distingir-lo.

Felip González també ha protagonitzat una altra curiositat al presentar-se al ple amb un rellotge de sorra de 5 minuts. El motiu, segons ha explicat a NacióManresa, ha estat perquè el debat que es porta a terme actualment sobre les modificacions del ROM -l'eina de gestió i conducció dels plens municipals- gira a l'entorn de limitar les intervencions dels regidors als 5 minuts. "Dos euros en un basar m'ha costat".

El ple encara ha donat per un fet novedós més. En el debat sobre l'increment del rebut de l'aigua en un 3,5%, els regidors de Ciutadans han votat diferent. Mentre que el seu portaveu Andrés Rojo s'abstenia, el regidor Miguel Cerezo hi ha votat a favor. El fet és tan inusual, que fins i tot l'alcalde s'ha pensat inicialment que s'havien confós a l'hora d'aixecar la mà.