Manresa estrena l'exposició «Cineclubisme: El públic s'organitza»

La mostra s'inaugurarà dimecres vinent, 29 de setembre, a l'Espai Plana de l'Om

L'exposició està dedicada al Cineclub
L'exposició està dedicada al Cineclub | Àngel Torrent
Redacció
23 de setembre del 2021
Actualitzat a les 22:49h
L'Espai Plana de l'Om Manresa estrenarà dimecres vinent, 29 de setembre a les 18 h, l'exposició Cineclubisme: El públic s'organitza una mostra organitzada per Cineclub Manresa, amb el suport de l'Ajuntament de Manresa, dins el projecte Manresa i Acció! que commemora els 125 anys de cinema a Manresa i els 60 anys de la filmació de la pel·lícula Plácido, de Luís García Berlanga, a Manresa. L'exposició es podrà visitar fins al 10 d'octubre, de dimarts a diumenge de 17.30 a 20.30 h.

Aquesta exposició, comissariada per Juan Manuel Garcia Ferrer, va commemorar el 40è aniversari de la Federació Catalana de Cineclubs. El seu objectiu és posar en valor la tasca dels cineclubs a l'hora de difondre la cultura cinematogràfica arreu del territori català: repassar i explicar el fenomen del cineclubisme al nostre país, des del seu sorgiment passant per l'època franquista, els inicis de la democràcia i fins a l'actualitat. 

Cineclubisme: El públic s'organitza es va inaugurar a la Filmoteca de Catalunya el 24 d'octubre del 2019 i són els cineclubs els que la fan arribar a tot el territori català. En aquest cas, Cineclub Manresa.