Accessibilitat

La Sala de Sant Salvador de Guardiola tindrà un nou accés adaptat

És previst que els treballs s'acabin al desembre

per Redacció, 23 de setembre de 2021 a les 16:31 |
La Sala de Sant Salvador de Guardiola | GSV
El centre cultural La Sala de Sant Salvador de Guardiola comptarà amb un nou accés adaptat. L'Institut Català del Sòl ja ha iniciat les obres que consistiran a construir una rampa des del carrer de la Creu, d'1,50 metres d'amplada i un 10% de pendent, per accedir a l'edifici per la part lateral dreta aprofitant una de les finestres existents que es convertirà en la porta d'accés. L'obra tindrà un cost de 58.628,04 euros, aportats per la Generalitat (42.000) i l'Ajuntament (16.628,04). Els treballs s'emmarquen en el programa Reviure les velles ciutats de l'Incasòl. Es preveu que finalitzin a mitjans de desembre.

En paral·lel a la construcció de la rampa, està previst que l'Ajuntament reurbanitzi el carrer de la Creu amb una plataforma única eliminant el desnivell entre la vorera i la calçada. D'aquesta manera l'accés a la rampa des del vial serà adaptat.


El local de La Sala es va inaugurar l'any 1912 per substituir l'antic Casino La Unió, situat a l'actual carrer Pesarrodona. Es tracta d'un edifici d'inspiració modernista en forma d'L. En una de les ales hi ha la sala polivalent (teatre, sala de reunions i de ball) i en l'altra un bar restaurant en planta baixa i una sala sense ús en planta pis. L'any 1984 va ser restaurat i ampliat interiorment i, a principis del 2015, tant la sala polivalent com el bar restaurant, van ser totalment rehabilitats.

L'edifici està catalogat com a Bé de Protecció Urbanística (BPU) en què es protegeix la seva volumetria, i és de propietat municipal.

 

Participació