Sant Fruitós recupera les sessions estables de cinema després de més de 25 anys

El Teatre Casal Cultural projectarà títols de cinema català el darrer diumenge de cada mes

Vista parcial del cartell de «La dona il·legal»
Vista parcial del cartell de «La dona il·legal» | Promocional
Redacció
23 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:23h
Aquest diumenge 26 de setembre Sant Fruitós de Bages tornarà a reviure una tarda de diumenge de cinema amb la projecció de La dona il·legal de Ramon Térmens.

El municipi fa més de 25 anys que no compta amb sessions regulars de projeccions cinematogràfiques. Antigament hi havia hagut sessions estables tant a La Cooperativa com al Casino que van acabar desapareixent durant els anys 90 deixant als veïns sense la possibilitat de gaudir d’aquest tipus d’art escènic al poble.

Durant els anys 20, els santfruitosencs havien gaudir de sessions de cinema mut i posteriorment, durant el franquisme, s’oferien sessions dobles contínues que es compartien amb els cinemes de Navarcles per tal d’abaratir costos.

Per tal de fer possible el retorn del cinema a Sant Fruitós de Bages, l’Ajuntament ha adquirit una nova pantalla de 6 x3,5 metres, i un nou projector làser de 7.000 lúmens de lluminositat, el que permetrà als espectadors gaudir de les sessions en qualitat cinematogràfica. Properament també és previst que s’iniciïn les obres al bar del Teatre Casal Cultural per tal que el públic pugui gaudir d’un refrigeri durant les sessions.

La programació estable de cinema al municipi oferirà títols de pel·lícules de cinema català, gràcies a l’adhesió del consistori al Cicle Gaudí, que té per objectiu promoure el cinema català i apropar-lo a tots els públics. Les projeccions es realitzaran el darrer diumenge de cada mes a les 18.30 h, al Teatre Casal Cultural

La primera de les projeccions serà aquest diumenge 26 de setembre amb La dona il·legal, dirigida per Ramon Térmens, un film nominat a dos premis Gaudí en les categories de millor pel·lícula i millor actor secundari.

El mes d’octubre es podrà gaudir del film Les dues nits d’ahir, de Gerard Vidal i Pau Cruanyes i al novembre arribarà Donde caben dos de Paco Caballero.

El preu de les entrades és de 4,5 euros (general) i de 3 euros (carnet jove, menors de 25 anys i majors de 65 anys) i es poden adquirir a través de l'APP de l'Ajuntament i a www.santfruitos.cat.