La Cimera Europea de Governs Locals passarà per Manresa el proper dimecres

Participaran més de 1.000 persones procedents de 42 països

per Redacció , 18 de febrer de 2010 a les 16:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué; Jordi Labòria, diputat delegat per a la Cooperació al Desenvolupament i l'Assistència Local de l'Àrea de Presidència, i Agustí Fernández de Losada, director de Relacions Internacionals, han presentat avui, dijous 18 de febrer, la Cimera Europea de Governs Locals. Governs Locals en Xarxa per a una Nova Europa.

La trobada internacional, que pretén obrir un debat entre les institucions europees, els estats membres i els governs locals de tota Europa sobre el paper d'aquests últims en la nova agenda europea, se celebrarà al World Trade Center (WTC) de Barcelona el 22 i 23 de febrer, i a Igualada, Granollers, Manresa, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Viladecans i Tarragona, el dimecres 24.

Segons el president de la Diputació, la trobada internacional "busca proposar una agenda política dels governs locals de la UE, l'Agenda de Barcelona, al marc de l'inici del desenvolupament del Tractat de Lisboa, que representa un nou impuls dels governs locals al futur d'Europa. Volem incidir efectivament a les polítiques de la Unió".

Més de mil persones de 42 països s'han inscrit a la convenció, que comptarà amb l'assistència d'autoritats com José Montilla, president de la Generalitat de Catalunya; Manuel Chaves, vicepresident tercer i ministre de Política Territorial del Govern d'Espanya, o Jordi Hereu, alcalde de Barcelona; alcaldes i ex alcaldes com a Rachid Jamali (Tripoli), Wolfgang Schuster (Stuttgart) o Fabio Salazar Jaramillo (Medellín), i d'especialistes com Jorge Sampaio, alt representant de Nacions Unides per l'Aliança de les Civilitzacions i ex president de Portugal, i Gerhard Stahl, secretari general del Comitè de les Regions.

La roda de premsa de l'acte d'inauguració institucional amb Manuel Chaves, vicepresident tercer i ministre de Política Territorial del Govern d'Espanya, i Antoni Fogué, president de la Diputació de Barcelona tindrà lloc a la Sala de Premsa de la cimera, al WTC, el dilluns 22 de febrer, a les 12:30 hores.

Prèviament, a l'arribada de les autoritats al lloc de celebració de la cimera, a partir de les 11:15 hores, es farà el photo call de les autoritats amb el posat oficial de la cimera.

L'acte de reconeixement a les alcaldesses i alcaldes que han fet història com a constructors dels municipalisme europeu, Pasqual Maragall (Barcelona), Jorge Sampaio (Lisboa); Francesco Rutelli (Roma), Pierre Mauroy (Lille), Dora Bakoyannis (Atenas), Ritt Bjerregaard (Copenhague) i Hilde Zach (Innsbruck), es realitzarà al Museu Marítim de Barcelona el mateix dilluns a les 20:00 hores.

 

Participació