Salut vacuna amb la tercera dosi mig miler d'avis de residències de la Catalunya Central

Dilluns es van començar a administrar la dosi addicional a residents del Bages i el Moianès

Continua la campanya de vacunació contra la Covid
Continua la campanya de vacunació contra la Covid | Josep M. Montaner
Redacció
22 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:49h
Salut va començar a administrar dilluns la tercera dosi de la vacuna contra la Covid a usuaris i usuàries de residències de la Regió Sanitària de la Catalunya Central que ja portaven les dues primeres dosis. En concret, sis equips mòbils s'han desplaçat a onze residències del Bages, el Berguedà, el Moianès i Osona en la primera jornada de vacunació amb tercera dosi a persones institucionalitzades.

A Osona, s'han vacunat residències de Vic i Roda de Ter; al Bages s'ha anat a la residència Sant Andreu i Mutuam, així com també a les residències de Sant Joan de Vilatorrada, Cardona i Navarcles; i del Berguedà s'ha anat a vacunar a Berga i a la Pobla de Lillet. Finalment, en aquesta primera jornada també s'ha anat a l'Estany, al Moianès. Entre aquesta setmana i la que ve, els equips repetiran vacunació a les residències com es va fer al principi de la campanya, als mesos de gener i febrer fins a cobrir les 95 residències geriàtriques de la regió sanitària. 

El departament de Salut ja va administrar la setmana passada una dosi addicional a persones en tractament immunodepressor. A la Catalunya central s'han vacunat una cinquantena de persones a través dels hospitals de Manresa, Igualada i Vic.

Campanya a les Universitats sense cita
En paral·lel continuen les campanyes per facilitar la vacunació als joves. La franja entre 20 i 35 anys presenta el nivell de cobertura més baix. A la Catalunya Central, com a la resta del país, s'ha començat a vacunar als campus universitaris. La UPC de Manresa va estrenar-se amb vacunació la setmana passada en franja de migdia amb una tèbia resposta i una cinquantena d'estudiants vacunats. Amb tot, des del departament s'insisteix que estem en una fase on cal fer accions de vacunació per anar a aconseguir vacunar a persones que si o els facilites l'accés al vaccí, probablement, no es vacunarien. Al Bages la campanya a les universitats continuarà la setmana que ve, a la FUB. Es farà de dilluns 27 de setembre a divendres 1 d'octubre al vestíbul de la planta baixa de l'edifici FUB1, de 12 a 16h.

També durant aquest mes de setembre hi ha oberts els punts de vacunació poblacional sense cita. En el cas de Manresa és al Palau Firal, de dimarts a divendres de 9 a 14h i de dimarts a dijous, també de 14 a 20h.