Comunistes de Catalunya impulsen un debat sobre municipalisme a Manresa

Aquest dissabte ha organitzat un vermut per debatre amb els líders nacionals d'EUiA i Més País i persones de referència de l'espai de la CUP

La coordinadora general d'EUiA, Mercedes Vidal, serà a la tertúlia
La coordinadora general d'EUiA, Mercedes Vidal, serà a la tertúlia | Lluís Sibils
Redacció
22 de setembre del 2021
Actualitzat a les 8:22h
El dissabte vinent al migdia es realitzarà un acte organitzat per Comunistes de Catalunya, per tal de debatre sobre la capacitat de transformació del municipalisme d'esquerres. L'acte serà en format tertúlia-vermut i comptarà amb una representació dels diferents espais de les esquerres transformadores, amb la presència dels coordinadors generals d'Esquerra Unida i Alternativa i Més País Catalunya, Mercedes Vidal i Juanan Geraldés respectivament, i també l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, i la regidora de Fem Manresa, Roser Alegre, vinculats a l'espai de la CUP. L'acte, on també participarà Ricard Ribera, coordinador d'EUiA Bages, es farà a les 12h del migdia a la terrassa de l'Espai Roig (carrer de la Mel núm. 8 1r pis).  

Des de l'agrupació de Comunistes de Catalunya de Manresa expliquen que aquest acte s'ha organitzat "amb la voluntat de situar els reptes que les esquerres hem d'enfrontar des dels municipis i buscar sinergies que facilitin aconseguir-los". En paraules del militant comunista i coordinador d'EUiA Bages, Ricard Ribera, "ens cal fugir del model neoliberal de gestió municipal i aprofundir en el nostre model de ciutat per fer de Manresa un espai per a les persones".  

Segons la formació comunista, en dissenyar l'acte "s'ha comptat amb els diferents espais amb potencial transformador, a la vegada que volem conèixer experiències que ens ajudin a seguir avançant". En aquest sentit, el bagatge de Mercedes Vidal (coordinadora general d'EUiA) com a regidora de l'Ajuntament de Barcelona i experta en mobilitat o la de J. M. Osuna al capdavant de l'Ajuntament de Ripollet, responent a aquest tipus de necessitat. Així mateix, el coordinador de Més País Catalunya, Juanan Geraldés, expert en administracions públiques, ha participat de candidatures municipalistes de confluència, com també ho han fet Roser Alegre i Ricard Ribera, que aportaran la visió que es deriva de la realitat manresana.