formació

El Moianès programa dues formacions professionalitzadores del sector cultural

Tindran lloc els propers dos dimarts al vespre en format "online"

per Redacció, 19 de setembre de 2021 a les 12:13 |
Alfons Martinell dirigirà una de les dues formacions | MGC
El Consell Comarcal i el Consorci del Moianès han programat dues formacions professionalitzadores del sector cultural que es portaran a terme els dos propers dimarts en format online.

Projectes culturals i impacte en el desenvolupament territorial


La primera formació serà Projectes culturals i impacte en el desenvolupament territorial i tindrà lloc aquest dimarts 21 de setembre, de 2/4 de 7 a 2/4 de 9 del vespre i anirà a càrrec d'Alfons Martinell

Els objectius d'aquesta formació són la comprensió del binomi cultura i desenvolupament en l'àmbit local i la incorporació de la perspectiva de desenvolupament en les accions i intervencions culturals i artístiques, i la vinculació de la pròpia acció com agent cultural amb altres agents del territori i les seves finalitats, des d'una perspectiva transversal de la cultura.

La formació incideix en l'impacte de l'acció cultural en el desenvolupament territorial: accés i contribució a la vida cultural, economies d'escala i creació de xarxes, i en l'acció cultural en el marc del conjunt d'agents locals socials, culturals i econòmics diversos, diàlegs i oportunitats potencials.

Alfons Martinell és professor jubilat de la Universitat de Girona, director honorífic de la Càtedra Unesco de Polítiques Culturals i Cooperació i director del grup de treball sobre Cultura i Desenvolupament Sostenible de la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible (REDS).

La Càtedra UNESCO la va crear ell l'any 2000 que durant anys va oferir el màster internacional de gestió cultural de Girona; aquesta formació va ser un referent en l'àmbit derivant anys més tard en el que actualment és el Máster de gestió cultural de la UOC, del que va ser co-director en la primera etapa. Abans va estar implicat durant la transició al govern local de Girona.

Un dels seus càrrecs més rellevants va ser el de director general de relacions culturals internacionals amb el govern espanyol de Zapatero durant la primera legislatura.

Projectes culturals i educació

 
La segona formació serà Projectes culturals i educació i tindrà lloc el següent dimarts 29 de setembre, de 2/4 de 7 a 2/4 de 9 del vespre i anirà a càrrec de Marc Francesch.

Els objectius d'aquesta formació són identificar la funció educativa dels serveis, programes, intervencions i projectes culturals i els components culturals dels sistemes educatius, i adquirir nocions i criteris per elaborar intervencions en clau d'educació i cultura o sumar aquesta perspectiva als projectes que s'estan desenvolupant.

La formació inclou conceptes bàsics referents a l'educació i la cultura, els àmbits a on aquests dos conceptes s'interrelacionen i l'evolució de les relacions, i eines per a la creació, disseny i impacte dels projectes de cultura i educació i reflexió sobre oportunitats i línies de futur.

Marc Francesch és director de Conarte Internacional, entitat dedicada a l'educació i l'empoderament de joves, nens i nenes a través de les arts i la cultura, i soci consultor d'Alisis Cultural.

Per a més informació o per inscriure's cal dirigir-se al correu electrònic ccmn.cultura@cmoianes.cat.

 

Participació