Dilluns es presentarà al Mas de la Sala de Sallent la guia gastronòmica «Bages Proper»

L'acte també servirà per apropar dotze productes que són novetat o poc coneguts als cuiners de la comarca

Bou de Masiets & Perich de Rajadell
Bou de Masiets & Perich de Rajadell | Masiets & Perich
Redacció
18 de setembre del 2021
Actualitzat a les 22:13h
Dilluns vinent, 20 de setembre, Proper i el Mas de la Sala organitzaran una descoberta de productes locals del Bages. En el que es planteja com una trobada entre productors i cuiners professionals, es presentaran fins a dotze productes que es considera que no són prou coneguts pels professionals dels fogons.

L'objectiu d'aquesta trobada professional és donar a conèixer els productes i els productors. "Connectar gent, ajudar a crear xarxes. Donar una imatge de conjunt, de què té per oferir la comarca del Bages", és el que els motiva, segons declara Xevi Olivé, de Proper.

S'ha fet una tria de productes que, o bé són novetats, o bé es considera que són productes no prou coneguts pels cuiners de la comarca. Els productors convidats són Les Arnaules de Manresa, Masiets & Perich de Rajadell, Can Vilumara de Castellfollit del Boix, Cal Pepitu de Cardona, Tatjé de Viladordis, Heg Prèmium de Callús, Cal Cantaré de Santpedor, Gavarresa d'Artés, Muntanyola de Sant Salvador de Guardiola, Celler Les Acàcies d'Avinyó, Oliveres del Cardener i El Raiguer de Navarcles.

La convocatòria serà de 17.30 a 19.30 h, al restaurant Mas de la Sala (Sallent). Cada productor farà la presentació i oferirà el tast d'un dels seus productes emblemàtics. El tast anirà de la mà dels xefs Benvingut Aligué i Jordi Llobet.

A hores d'ara s'hi han inscrit una quarantena llarga de persones, la majoria dels quals són cuiners o responsables de compres de restaurants del Bages, tot i que també hi ha representants del sector de la distribució.

Presentació de la guia Bages Proper
Aquesta trobada entre productors i cuiners vol servir també de presentació d'un producte editorial en què estan treballant, conjuntament, Edicions Parcir i Proper. Bages Proper serà una guia que recollirà tots els productes i productors locals del Bages.

Segons Xevi Olivé. "el confinament va provocar un increment d'un 20% del consum del producte local, un increment que respon a una tendència que ja ve de molt abans, i que estem convençuts que es mantindrà més enllà de l'acabament de la pandèmia". Aquest interès creixent en els productes de proximitat ha generat l'aparició de moltes iniciatives, i per això els editors creuen que aquesta guia "pot satisfer la demanda d'informació, tant del consumidor local com del visitant que visita el Bages i vol saber quins productes típics hi ha, on comprar-los i on degustar-los".

La guia Bages Proper recollirà la rica diversitat dels productes locals de què gaudeix al Bages. El vi, amb la DO Pla de Bages, segurament és el producte bagenc que gaudeix de més bon prestigi, però segons els seus editors "aquesta guia donarà una imatge de conjunt molt potent, perquè hi ha molta gent que està fent molt bona feina, cadascú en el seu camp". 
Arxivat a