Subministraments

L'Ajuntament de Sant Fruitós gestionarà de forma directa l'aigua potable i de sanejament

El ple també ha dotat de pressupost tres de les quatre propostes guanyadores del pressupost participatiu

per Redacció, 17 de setembre de 2021 a les 21:07 |
Ple de Sant Fruitós d'aquest dijous | AjSFB
El ple municipal de Sant Fruitós de Bages ha aprovat per unanimitat aquest dijous la gestió directa de l'aigua potable i de sanejament en baixa per part del consistori. Tal com es va informar aquest dimecres a través dels canals municipals, l'Ajuntament ha elaborat un Pla Director per tal d'avaluar i planificar la gestió i establir les inversions necessàries en la xarxa pels pròxims 15 anys.

L'objectiu d'aquest pla és arribar augmentar la inversió anual en la xarxa d'abastament de 190.000 euros a 520.000 euros, i de 82.000 euros a 182.000 euros en la xarxa de clavegueram, i poder oferir als santfruitosencs un servei públic de qualitat, ben planificat i amb una xarxa sostenible.


El mateix ple també ha aprovat, amb les abstencions dels grups de l’oposició, una modificació de crèdit per tal de dotar de pressupost tres de les quatre propostes guanyadores del pressupost participatiu 2021, el què permetrà que aquests projectes puguin començar a executar-se com més aviat millor. Pel que fa a la quarta proposta guanyadora, es dotarà de crèdit el projecte tan bon punt s'acabi de pressupostar amb més detall el projecte. Aquesta modificació també permetrà donar suport a un projecte cinematogràfic que serà rodat al municipi.

En l'àmbit urbanístic la totalitat del ple ha votat favorablement una expropiació de béns i drets al polígon de La Serreta, el què permetrà continuar amb les obres d'urbanització del polígon.


Pel que fa a mocions, presentades conjuntament per tots els grups municipals, la totalitat dels regidors han votat a favor d’exigir mesures que frenin l’escalada de preus de l’electricitat i també de la moció presentada per tal de promoure l'acollida i l'asil de persones refugiades de l'Afganistan i per a la defensa dels drets humans. 

 

Participació