El BAXI Manresa comença a Saragossa una nova Lliga Endesa

Els bagencs són un dels equips que més ha canviat respecte la temporada passada

El BAXI Manresa es va imposar la temporada passada a Saragossa per un sol punt (102-103)
El BAXI Manresa es va imposar la temporada passada a Saragossa per un sol punt (102-103) | E. Casas
17 de setembre del 2021
Actualitzat a les 20:44h
Les proves s'han acabat. El triomf final a la Lliga Catalana i la derrota al darrer amistós contra l'UCAM Múrcia ja són història. El BAXI Manresa comença una nova participació a la Lliga Endesa visitant la pista del Casademont Saragossa (diumenge, 17.00h). Els bagencs són un dels equips que més cares noves presenta respecte la temporada passada. Un total de vuit. Amb l'afegit que tots els fitxatges són debutants a l'ACB.

Pedro Martínez podrà comptar amb tots els seus jugadors ja que no hi ha cap molèstia física. Això implica que n'haurà de descartar un dels tretze que té en plantilla. A la Lliga Catalana, Marcis Steinsberg va ser el descartat a les semifinals mentre que Janis Berzins ho va ser a la final. Pedro Martínez explica que el BAXI Manresa està al punt que correspon després d'haver jugat la pretemporada. El tècnic espera poder fer allò que han entrenat, ser competitius i tenir encert per arribar al final del partit amb opcions de victòria. Sobre els nous jugadors, Pedro Martínez admet que encara estan adaptant-se i que alguns van més ràpid que altres. 

El duel contra el Casademont Saragossa serà el primer amb públic que disputarà el conjunt bagenc a la Lliga Endesa en un any i mig. L'entrenador ho veu de forma molt positiva ja que tenir públic "aporta energia". L'experiència és positiva malgrat que aquesta vegada la gent anirà en contra del BAXI Manresa. Aquesta opinió coincideix amb del base Dani Pérez. Al director de joc també li agraden les grades plenes. "A vegades et xiulen i altres t'animen", ha comentat. Serà també el retorn a la competició del base titular del BAXI Manresa després de la lesió que va patir al genoll. Si bé no es troba al 100% les sensacions són bones i tan sols és qüestió d'agafar el ritme. 

També ha parlat a la prèvia Elias Valtonen. El finès, malgrat admetre que tot és nou per a ell, es mostra optimista tan a nivell individual com col·lectiu. Valtonen creu que s'està adaptant bé a l'equip i a la ciutat i pensa que té al seu davant "una gran oportunitat". 

El Casademont Saragossa és un altre dels equips que més ha canviat la seva cara respecte la temporada passada. Jaume Ponsarnau ha canviat València per Saragossa i comandarà aquest any la nau aragonesa. L'equip saragossà presenta nou cares noves tot i que a efectes pràctics es podria parlar de vuit. El darrer fitxatge, el base turc Kenan Sipahi, ha signat un contracte temporal de quatre mesos per suplir la lesió d'Omar Cook. Inicialment, Cook havia de ser el director de joc del Casademont Saragossa. Al contrari que el BAXI Manresa, diversos fitxatges del l'equip de Ponsarnau són coneixedors de la Lliga Endesa. Homes com Santi Yusta, Stan Okoye i Adam Waczynsky són cares conegudes per al gran públic. Sobre el rival, el tècnic del BAXI Manresa reconeix no tenir-ne massa informació a excepció dels partits de pretemporada que li ha pogut veure. 

Els aragonesos han disputat cinc partits de preparació amb un balanç de dues victòries i tres derrotes. Els dos triomfs han estat per un sol punt de diferència. El primer va ser contra el BAXI Manresa en un partit jugat a Fraga (72-71)

Carlos Cortés, Alberto Sánchez Sixto i Andrés Fernández Carretero són els àrbitres designats per xiular el partit.
Arxivat a