CCOO de la presó de Lledoners acusa la direcció de «caciquisme» contra els funcionaris

El "premi" que, segons el sindicat, ha ofert a un intern que havia amenaçat de violar la dona i la filla d'un treballador ha estat el motiu de l'últim desencontre

Sindicat i direcció de Lledoners continuen molt distants
Sindicat i direcció de Lledoners continuen molt distants | Gemma Aleman
17 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:12h
CCOO insisteix en la necessitat de renovar l'actual gerència i direcció del Centre Penitenciari de Lledoners, a qui acusen de practicar el "caciquisme" contra els funcionaris per beneficiar els interns. L'últim capítol, segons denuncia el sindicat, és el "premi" que, segons ells, ha ofert la direcció del centre a un intern que havia amenaçat un treballador de mort i de violar la seva esposa i la seva filla.

L'intern, que té "un gran historial de violència institucional a diversos centres penitenciaris" i que "ha complert diversos primers graus", va ser traslladat a les dependències de règim tancat (DERP). Allà, però, en quinze dies "va destrossar dues vegades la seva cel·la", ha "continuat amenaçant funcionaris" i s'ha "intentat auto-lesionar".

La resposta de la direcció, sempre segons CCOO, ha estat "premiar-lo" donant-li saldo al peculi -el carnet on els interns tenen diners- per poder fer trucades i compres a l'interior de la presó, i finalment tornant-lo al mòdul 8 on va tenir l'incident amb el funcionari. El sindicat considera que, pel seu comportament, la direcció "hauria d'haver aplicat un primer grau al pres" i haver denunciat els fets, cosa que, segons asseguren, no ha passat.

CCOO recorda que la direcció de Lledoners ha portat a terme una "obertura indiscriminada" d'expedients disciplinaris i informacions reservades a la meitat dels caps de servei, i "ha castigat" els treballadors quan retornen d'una baixa mèdica "reubicar-los en altres departaments i modificant el seu horari dintre del seu quadrant de treball de la forma mes ruin i mesquina".

El sindicat acusa la direcció del centre penitenciari de "riure's a la cara dels treballadors" i per això demanaran al nou subdirector general de Centres Penitenciaris la destitució de la gerència i la direcció de Lledoners tal i com varen traslladar al director general d'Afers Penitenciaris quan va assumir el càrrec a l'inici de la legislatura.