Veïns

La Xarxa de biblioteques veïnals de Manresa es posa en marxa

La Federació d’Associacions de Veïns de Manresa va presentar el nou curs davant tècnics, membres de les associacions de veïns i la regidora de Barris, Núria Masgrau

per Redacció, 15 de setembre de 2021 a les 17:28 |
Presentació de l'obertura de la Xarxa de biblioteques veïnals de Manresa | FAVM
La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) va presentar el nou curs de la Xarxa de biblioteques veïnals de Manresa. Les ganes d'obrir portes i rebre als infants es van posar de manifest a la presentació, que va servir per posar en relleu que aquest és un projecte compartit de les entitats veïnals, i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Manresa.

A la trobada, van assistir tots els tècnics que porten el servei, representants de les entitats veïnals de les biblioteques veïnals de la Xarxa i la regidora de Barris i acció comunitària, la Núria Masgrau.


El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, Antoni Erro, va reivindicar que la Xarxa de biblioteques veïnals és un projecte compartit entre les entitats veïnals i la Federació, remarcant el valor i l'indispensable treball de les associacions de veïns que, des del voluntariat, cuiden d'aquests espais oberts al barri. 

Per la seva banda, la regidora de Barris, Núria Masgrau, va destacar la tasca social i de cohesió agraint el treball de l'equip tècnic que aporten un valor que va més enllà del suport als deures o el foment de la lectura acompanyant als infants també emocionalment.


Les biblioteques veïnals tenen l'objectiu de promocionar la lectura i donar suport en les tasques escolars a infants de primària. El seu horari habitual és de 17h a 19h, de dilluns a divendres. Les persones que vulguin fer ús del servei cal que s'inscriguin a la mateixa biblioteca. 

La Xarxa de biblioteques veïnals de Manresa agrupa les biblioteques veïnals dels barris de Valldaura, La Balconada, Sagrada família, Plaça Catalunya, Carretera Santpedor, Cots Guix Pujada Roja, El Xup i Cal Gravat. 

 

Participació