Oberta la inscripció per a la visita familiar al monestir de l'Estany

Aquesta activitat pensada per a pares i fills es farà el dissabte 25 de setembre

Monestir de Santa Maria de l'Estany
Monestir de Santa Maria de l'Estany | Arxiu
Redacció
15 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:21h
Catalonia Sacra proposa per al dissabte 25 de setembre una visita adreçada a tota la família per conèixer secrets i aventures del monestir de Santa Maria de l'Estany i de les persones que el van crear. Pensada per al públic familiar, aquesta activitat guiada començarà a 2/4 de 6 de la tarda i serà conduïda per Jordi Colom. S'ha obert la inscripció per aquesta primera visita familiar al monestir del Moianès. 

El monestir de l'Estany té més de 900 anys de vida. Al llarg dels segles ha viscut històries de tots colors: ha tingut moments d'esplendor, i ha viscut tragèdies humanes i naturals de diferents menes. Històries grans i històries petites que han quedat, totes elles, reflectides en les pedres que encara avui podem contemplar. Aquesta primera visita familiar que Catalonia Sacra proposa a aquest monestir vol fer-ne unes pinzellades. A través de fets i curiositats, grans i petits podran conèixer el monestir.

Ubicat en un indret privilegiat, el 1080 s'establí en aquest punt una petita comunitat de canonges per viure seguint la Regla de Sant Agustí. Aquesta comunitat fructificà, i amb el temps, en el lloc de la petita primera església construí un seguit d'edificis que demostren la seva esplendor. Del monestir medieval en resten l'església, les sales del museu i, sobretot, l'extraordinari claustre romànic, una joia de l'escultura religiosa de nivell internacional.