El Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Manresa compleix 25 anys

El Teatre Conservatori acollirà divendres de la setmana vinent un acte de commemoració amb la presència de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i la consellera d'Igualtat i feminismes de la Generalitat, Tània Verge

La consellera Tània Verge serà a l'acte de celebració dels 25 anys del SIAD Montserrat Roig
La consellera Tània Verge serà a l'acte de celebració dels 25 anys del SIAD Montserrat Roig | Gala Espín
Redacció
15 de setembre del 2021
Actualitzat a les 15:26h
El Servei d'Informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig (SIAD) de l'Ajuntament de Manresa celebra enguany el seu 25è aniversari. Per commemorar l'efemèride, la regidoria de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Manresa ha organitzat un acte que es portarà a terme al teatre Conservatori el divendres 24 de setembre a les 19 h, durant el qual es valorarà el treball dedicat a la dona i en favor de la igualtat de gènere que s'ha dut al SIAD durant el quart de segle.

L'acte comptarà amb l'assistència de l'alcalde de la ciutat, Marc Aloy; la consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya; Tània Verge; la regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz; la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí; la diputada delegada de Polítiques d'Igualtat de la Diputació de Barcelona, Alba Barnusell, entre altres autoritats i convidats.

Durant l'acte es farà un repàs d'aquests 25 anys i després dels parlaments es comptarà amb l'actuació musical d'Elena Gadel i Marta Robles que interpretaran l'espectacle Les dones de la meva vida. L'acte serà conduït per Tàtels Pérez. i es farà un petit homenatge a l'escriptora Montserrat Roig, que dona nom al servei, amb la lectura de fragments de la seva obra.

Amb aquest esdeveniment es vol fomentar, per una banda, el retrobament de totes les dones que d'una manera o altra han col·laborat i han format part del servei al llarg de tots aquests anys (regidores, dones del Consell Municipal de la Dona, monitores, treballadores, alumnes de pràctiques, voluntàries, dones usuàries del servei, etc.), i per l'altra, seguir difonent el servei.

Les entrades gratuïtes per l'acte es poden adquirir presencialment a les taquilles del Teatre Kursaal i o bé en línia a través d'aquest enllaç.

Què és i què ofereix el SIAD?
El SIAD és un servei gratuït que ofereix informació, atenció i assessorament en tots aquells temes d'interès per a les dones de Manresa. El servei que donem és confidencial i l'accés és presencial, telefònic, electrònic i per derivació d'altres professionals. Les seves oficines  estan situades al carrer de la Canal, núm. 6, 1r, telèfon: 93 875 23 10; correu electrònic: siad@ajmanresa.cat. L'horari d'atenció és dilluns a divendres de 9 a 2 del migdia. Dilluns i dijous de 3 a 7 de la tarda.

Suport a les dones, prevenció de les violències masclistes i sensibilització per la igualtat. Són els tres pilars del Servei d'informació i atenció a les dones Montserrat Roig, servei municipal que té com a objectiu treballar per la prevenció, sensibilització i detecció de les violències masclistes.

Des del Servei s'ofereix:

- Atenció psicològica: donant suport a les dones en situacions de crisi personal, trencament de la parella, conflictes familiars i detectant situacions de violència masclista.
- Assessorament jurídic: en processos de separació, divorci o parella de fet, en dret laboral en relació amb la maternitat, en assetjaments laborals i en situacions de detecció de violència masclista.

EL SIAD està convençut que per parlar d'igualtat s'ha de treballar des de la base, a través de la formació, el coneixement, la sororitat i l'empoderament. Per això, també: 

- Dona suport a entitats i grups de dones de la ciutat i posa a l'abast de la ciutadania material i recursos per treballar la igualtat.
- Porta a terme accions de prevenció de les violències masclistes als centres educatius, campanyes de sensibilització en l'àmbit comunitari, tallers, xerrades i activitats diverses.