Mines

Patricio Chacana substituirà Carles Aleman a la direcció general d'ICL Iberia

Aleman tanca una etapa i deixa la companyia minera per emprendre un nou projecte professional

per Redacció, 14 de setembre de 2021 a les 17:11 |
Patricio Chacana serà el nou director general d'ICL Iberia | Arxiu particular
Carles Aleman, president d'ICL Iberia, deixarà durant les pròximes setmanes la seva posició al capdavant de l'empresa minera. Aquesta ha estat una decisió conjunta i consensuada amb la matriu i permetrà a Aleman emprendre nous reptes professionals.

Carles Aleman va entrar a ICL el 2013, ocupant diverses posicions a la filial espanyola, i a principis de l'any 2017 va ser promocionat i nomenat conseller delegat i president d'ICL Iberia. Durant el seu mandat, Aleman ha impulsat decididament la companyia envers la mineria sostenible i ha tancat projectes vitals per aquest objectiu, com l'acord per al nou col·lector de salmorres, la finalització de la rampa de Cabanasses, o la nova terminal d'ICL al Port de Barcelona. També ha estat durant la seva etapa al capdavant de la companyia, quan ICL ha iniciat el pla de restauració del Pla Phoenix amb el tancament del dipòsit Salí d'El Cogulló i l'inici de treballs al dipòsit de la Botjosa, a Sallent.


ICL ha anunciat el nom del proper director general, el xilè Patricio Chacana com a màxim responsable de la companyia minera. Patricio Chacana aportarà més de 24 anys d'experiència en la gestió de mines i el liderat de transformacions en les operacions mineres. Al llarg de la seva carrera professional, Chacana ha ocupat diverses posicions en empreses globals. El seu últim càrrec va ser director general de la mina Los Bronces a Anglo American, Xile.

 

Participació