Esteve Soler serà el nou director del Clam, Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya

El festival incorpora en la direcció al cineasta i dramaturg manresà, que s'encarregarà de marcar les línies de la propera edició

El manresà Esteve soler, nou director del Festival Clam
El manresà Esteve soler, nou director del Festival Clam | Arxiu particular
Redacció
14 de setembre del 2021
Actualitzat a les 9:22h
La junta del Clam. Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya anunciarà aquest dimarts matí el nomenament d'Esteve Soler com a nou director del certamen en dues reunions que mantindrà amb Marc Aloy, alcalde de Manresa, i amb Josep Maria Feliu, alcalde de Navarcles, població fundadora del certamen. L'objectiu és encarar una nova etapa que reivindiqui el llegat del festival i el converteixi en una cita imprescindible del gènere, tant al país com a l'estranger.

El dramaturg manresà Esteve Soler Miralles compta amb una llarga trajectòria en el món del cinema i les arts escèniques. Segons l'exposició Ficcions enfora!, organitzada per la Institució de les lletres catalanes i l'Institut Ramon Llull, Esteve Soler és un dels dramaturgs catalans de més difusió internacional, amb traduccions a 18 idiomes diferents i un centenar d'estrenes a teatres de tot el món. Com a cineasta, els seus treballs s'han presentat a festivals com SXSW, Sant Sebastià, Karlovy Vary, BFI London, Sitges, Clermont-Ferrand, Málaga i Valladolid, entre molts altres. Ha guanyat els premis Gaudí, Serra d'Or i Butaca i ha estat finalista dels Max i els Goya.

El director sortint de festival, Serafí Vallecillos, ha estat un dels impulsors de la tria d'Esteve Soler i es mantindrà col·laborant en l'entitat amb la voluntat d'assegurar un relleu de futur. Esteve Soler ha volgut manifestar el seu agraïment a Vallecillos i a la resta de l'equip per la confiança atorgada i per l'oportunitat de dinamitzar un projecte carregat de reptes il·lusionants.

El Clam. Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya ja ha començat a preparar la propera i renovada edició assistint als festivals de Canes i Venècia, amb l'ànim de considerar futurs títols per a la secció oficial, i tindrà també presència durant les imminents cites cinèfiles de Sant Sebastià i Sitges.

Durant els seus 18 anys de història, el Clam, celebrat l'any passat a Manresa, Navarcles i Sant Fruitós, ha portat i homenatjat a noms tan importants del cinema i la lluita social com Elías Querejeta, Jafar Panahi, Agustí Villaronga, Josefina Molina, Patricio Guzmán, Montxo Armendáriz, Cristina Rota, Imanol Uribe i un llarg etcètera.