Participació

El pressupost participatiu de Sant Fruitós executarà quatre projectes

Han participat en les votacions 497 veïns del municipi

per Redacció, 13 de setembre de 2021 a les 22:12 |
Foto de grup de les propostes triades als pressupostos participatius de Sant Fruitós | AjSFB
El projecte Patis Educatius, presentat per l'AMPA de La Llar d'infants Les Oliveres, ha estat la proposta més votada en els primers pressupostos participatius de Sant Fruitós de Bages amb un total de 170 vots.

Aquesta iniciativa proposa una remodelació completa del pati de la Llar d'infants municipal dividint l'espai disponible en diferents sectors: l'espai simbòlic, l'espai d'experimentació, l'espai natura, l'espai tranquil... entre d'altres. Aquest projecte s'executarà per un import de 29.273 euros.


La segona proposta més votada, i que també s'executarà, és la creació d'un Jardí de Papallones al carrer Torrent Fonteta, el vial d'accés a les piscines municipals. Aquest projecte, presentat per l'associació Som Natura Pla de Bages, ha obtingut un total de 135 vots.

El projecte Jardí de Papallones consisteix en la creació d'un espai enjardinat públic per afavorir la presència i observació de papallones amb l'objectiu de conscienciar sobre la necessitat de conservar hàbitats i biodiversitat, donar valor al patrimoni natural, potenciar l'educació ambiental tot implicant l'alumnat dels centres educatius i implicar el municipi en un projecte de conservació i educació ambiental. Aquest projecte s'executarà amb un pressupost de 10.317 euros.


La tercera proposta que s'executarà serà la construcció d'una torre de nidificació per a aus amb l'objectiu de reintroduir colònies d'espècies estepàries al Bages. Aquest projecte s'executarà per un import de 21.000 euros i ha obtingut 77 vots.

La quarta proposta ciutadana que serà una realitat serà la construcció d'una tirolina per a infants a Pineda de Bages. Aquest projecte, pressupostat en 6.000 euros, ha estat presentat per l'associació de veïns de Pineda de Bages i s'ubicarà al sector Quatre Finques. Aquesta proposta ha obtingut 60 vots.

El primer pressupost de Sant Fruitós de Bages disposa de 75.000 euros per tal d'executar el màxim de projectes possibles per ordre de votació. Per aquest motiu s'han hagut de descartar alguns projectes que, tot i que han obtingut més vots que la tercera i quarta propostes guanyadores, superaven l'import restant un cop executats el primer i segon projectes guanyadors.

Pel que fa a la participació, un total de 497 veïns han votat entre una i dues propostes. Per gènere, el 64,8% de les votants han estat dones i el 35,2% homes. Per edats la participació més alta ha estat de la franja d'entre 35 i 50 anys (49,3%), seguida de la 51 a 90 anys (26,9%) i finalment la franja més jove, de 16 a 34 anys (23,9%).

En total 15 projectes ciutadans han estat portats a votació popular en els primers pressupostos participatius de Sant Fruitós de Bages. Des del consistori es considera tot un èxit l'alta participació obtinguda i el gran nombre de projectes presentats. Per aquest 2022 ja hi ha prevista la segona edició dels pressupostos participatius.

 

Participació