Món Sant Benet

La Festa Alícia't aposta pels tallers, les demostracions culinàries i les masterclass

L'edició 2021 de la Festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona es farà online els propers dies 16, 17 i 18 de setembre

per Redacció, 13 de setembre de 2021 a les 22:05 |
Una de les activitats de la Festa Alícia't del 2019 | FC-LP
Sumar-nos a la revolució de color de les fruites i les verdures, aprendre a combatre el malbaratament, conèixer les últimes tendències culinàries, posar en valor les sopes o conèixer la singularitat dels productes de proximitat són algunes de les propostes que planteja la Festa Alícia't d'aquest 2021. Les temàtiques diverses i riques, com sempre. La diferència? El format. Enguany, la Festa Alícia't es reinventa i aposta per una Alícia't 100% online, gratuïta i oberta a tothom.

La proposta, que té una durada de tres dies, anirà descobrint contingut a poc a poc i diàriament en format de càpsules audiovisuals obertes a tothom, a través de la plataforma aliciatvirtual.cat. Breus píndoles divulgatives que ens aproparan a la cuina fàcil, sana i divertida, que promou des de sempre l'Alícia't, i que ens faran viatjar i descobrir la singularitat de la cuina i els productes dels diferents territoris de les comarques de Barcelona, així com alguns dels seus punts d'interès turístic, de la mà de Barcelona és molt més, marca que engloba el turisme de la província de Barcelona. Des del Mató de Montserrat, passant pel gall negre del Penedès, la ceba vigatana, el pèsol negre del Berguedà, la gamba de Vilanova o la maduixa del Maresme, entre altres. 


El dissabte, 18 de setembre, per cloure l'Alícia't virtual es durà a terme una jornada en directe que incorporarà nous tallers i dues demostracions de cuina: la masterclass de la xef Maria Nicolau Cuina de temporada fàcil i bona i del cuiner Artur Martínez, del restaurant Aürt de Barcelona, Cuina, senzillesa i compromís.

El públic infantil també tindrà el seu espai durant la jornada del dissabte amb el taller Tastaciència. Ciència i cuina que permetrà als més petits de casa descobrir la vinculació entre alimentació i ciència.


La jornada de clausura es podrà seguir en directe sense inscripció prèvia i de manera gratuïta. A partir de dissabte tot el contingut de l'Alícia't quedarà obert i podrà consultar-se lliurement des d'aliciatvirtual.cat.

Per al públic professional, en el marc de l'Alícia't virtual, també s'ha programat una jornada sobre casos d'èxit i d'innovació en el sector turístic i gastronòmic en temps de pandèmia, que tindrà lloc el 15 de setembre i comptarà amb la participació de la diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, i del director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés.

L'Alícia't virtual arriba després que l'any passat no es pogués celebrar presencialment la festa que any darrere any aplega milers de persones a Món Sant Benet, al Bages. L'Alícia't, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona, és una iniciativa de la Fundació Catalunya La Pedrera, la Fundació Alícia i la Diputació de Barcelona que enguany agafa una nova dimensió i, adaptant-se a les noves circumstàncies provocades per la pandèmia, reneix en format virtual arribant, així, a públic d'arreu del territori.

 

Participació