Poca afluència d'universitaris a l'estrena del punt de vacunació de la UPC de Manresa

S'allargarà tota la setmana i també se'n faran a d'altres centres amb l'objectiu de vaccinar el màxim d'estudiants universitaris

Accés al punt de vacunació de la UPC de Manresa
Accés al punt de vacunació de la UPC de Manresa | Nia Escolà
Redacció
13 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:11h
Poca afluència d'estudiants per vacunar-se a la UPC de Manresa, el primer punt de vacunació sense cita prèvia que s'obre en una universitat de la Catalunya Central. L'objectiu és vacunar el màxim d'estudiants per evitar brots i garantir així que es mantingui la presencialitat durant el curs. A les comarques centrals, el 60% dels joves d'aquesta d'edat ja tenen la pauta completa, i l'objectiu és arribar al 90%. "Hem de fer un esforç per aconseguir que tinguin un curs amb la màxima presencialitat. La vacuna ens ajudarà", ha explicat la delegada de Salut a la Catalunya Central, Imma Cervós. El punt de la UPC estarà obert de dilluns a divendres de 12 a 3 de la tarda. També s'obriran punts a d'altres centres universitaris de la regió.

El curs universitari ha començat amb un 70% de presencialitat i es podrà mantenir així mentre l'evolució de la pandèmia ho permeti. Per això, des de Salut subratllen la importància de tenir el màxim d'universitaris vacunats per evitar, d'aquesta forma, possibles brots entre els estudiants.

El de la UPC de Manresa és el primer punt que Salut desplega en els centres universitaris de la Catalunya Central. En concret, s'ha habilitat un espai al vestíbul principal que vacunarà sense cita prèvia des d'aquest dilluns fins al divendres, de dotze a tres de la tarda.

S'administrarà la vacuna a totes les persones que formin part de la comunitat universitària, així com també la resta de la població –major de 12 anys- de la Regió Sanitària de la Catalunya Central. La segona dosi de les persones vacunades en el marc d'aquesta iniciativa s'administrarà tres setmanes després a la mateixa universitat. A més de la UPC, també es crearan punts de vacunació a la FUB de Manresa -la propera setmana-, el campus de Vic i el d'Igualada.

A la Catalunya Central, el 40% dels joves d'aquesta franja d'edat no tenen la pauta completa. És el cas del Pol, de 20 anys, que encara té dubtes, però ara es planteja aprofitar l'oportunitat per vacunar-se. Aquest dilluns al matí, de moment, el punt ha tingut molt poca afluència d'estudiants.