Primàries proposa mesures per millorar la seguretat a Manresa

Considera que tractar aquesta qüestió amb la importància que mereix és compatible amb batallar contra discursos d'odi

Patrulla de la Policia Local de Manresa en una imatge d'arxiu
Patrulla de la Policia Local de Manresa en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
Redacció
12 de setembre del 2021
Actualitzat a les 22:13h
Després d'uns mesos "preocupats" per l'increment de la sensació d'inseguretat ciutadana a Manresa, "fet que s'ha estès a la major part dels barris de la ciutat", Primàries Manresa ha emès un comunicat amb algunes idees "per tal d'intentar millorar la prevenció i reducció dels casos de violència a la ciutat".

Alhora, Primàries felicita la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) per crear una comissió de seguretat per vetllar sobre aquest tema, i la Cambra de Comerç de Manresa per encarar-lo.

Així mateix, fa un agraïment als ciutadans anònims que van organitzar una manifestació contra la inseguretat ciutadana a la qual Primàries es va adherir. Valoren que, tot i conèixer les dades dels Mossos sobre la reducció dels delictes, "no es queden de braços plegats davant la delinqüència, el vandalisme i l'agressivitat".

Primàries fa propostes
Primàries Manresa proposa millorar la informació del web de la Policia Local de Manresa. Les seccions d'Indicadors i retalls de premsa no s'actualitzen des del 2014, observen. També creuen que seria interessant difondre entre la ciutadania i els comerços el document Consells pràctics de seguretat en locals socials i/o de concurrència pública que va elaborar la policia local.

Consideren que seria interessant fer més accessible la denúncia anònima de casos de violència a la ciutat. Per això demanem rehabilitar l'enllaç per fer denúncies per Internet de la Policia Local de Manresa, ja que no funciona, i augmentar la vigilància de la Policia Local en determinats horaris i espais públics en què es coneix certa reincidència.

En paral·lel, aposten per dur a terme actuacions per la prevenció comunitària del delicte; realitzar més polítiques d'acció social davant l'incivisme d'una societat educada en l'egoisme i la llei de la selva del capitalisme, i incrementar les polítiques públiques per millorar les condicions d'exclusió social vinculades als petits furs i la delinqüència relacionada amb les necessitats bàsiques.

Primàries Manresa considera que tractar aquesta qüestió amb la importància que mereix és compatible amb batallar contra discursos d'odi, de criminalització i discriminació d'alguns col·lectius que puguin sorgir aprofitant l'avinentesa.