Seguretat

Primàries proposa mesures per millorar la seguretat a Manresa

Considera que tractar aquesta qüestió amb la importància que mereix és compatible amb batallar contra discursos d'odi

per Redacció, 12 de setembre de 2021 a les 22:10 |
Patrulla de la Policia Local de Manresa en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
Després d'uns mesos "preocupats" per l'increment de la sensació d'inseguretat ciutadana a Manresa, "fet que s'ha estès a la major part dels barris de la ciutat", Primàries Manresa ha emès un comunicat amb algunes idees "per tal d'intentar millorar la prevenció i reducció dels casos de violència a la ciutat".

Alhora, Primàries felicita la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) per crear una comissió de seguretat per vetllar sobre aquest tema, i la Cambra de Comerç de Manresa per encarar-lo.

Així mateix, fa un agraïment als ciutadans anònims que van organitzar una manifestació contra la inseguretat ciutadana a la qual Primàries es va adherir. Valoren que, tot i conèixer les dades dels Mossos sobre la reducció dels delictes, "no es queden de braços plegats davant la delinqüència, el vandalisme i l'agressivitat".

Primàries fa propostes


Primàries Manresa proposa millorar la informació del web de la Policia Local de Manresa. Les seccions d'Indicadors i retalls de premsa no s'actualitzen des del 2014, observen. També creuen que seria interessant difondre entre la ciutadania i els comerços el document Consells pràctics de seguretat en locals socials i/o de concurrència pública que va elaborar la policia local.

Consideren que seria interessant fer més accessible la denúncia anònima de casos de violència a la ciutat. Per això demanem rehabilitar l'enllaç per fer denúncies per Internet de la Policia Local de Manresa, ja que no funciona, i augmentar la vigilància de la Policia Local en determinats horaris i espais públics en què es coneix certa reincidència.

En paral·lel, aposten per dur a terme actuacions per la prevenció comunitària del delicte; realitzar més polítiques d'acció social davant l'incivisme d'una societat educada en l'egoisme i la llei de la selva del capitalisme, i incrementar les polítiques públiques per millorar les condicions d'exclusió social vinculades als petits furs i la delinqüència relacionada amb les necessitats bàsiques.

Primàries Manresa considera que tractar aquesta qüestió amb la importància que mereix és compatible amb batallar contra discursos d'odi, de criminalització i discriminació d'alguns col·lectius que puguin sorgir aprofitant l'avinentesa.

 

Participació