Un dels dos detinguts durant els incidents de després de la Diada a Barcelona és un manresà de 29 anys

Aquest diumenge al migdia ha ha passat a disposició judicial en els jutjats de Barcelona i ha quedat lliure

Un home s'agenolla amb les mans al clatell d'esquena a un agent dels Mossos d'Esquadra a la Via Laietana de Barcelona
Un home s'agenolla amb les mans al clatell d'esquena a un agent dels Mossos d'Esquadra a la Via Laietana de Barcelona | Job Vermeulen
12 de setembre del 2021
Actualitzat el 14 de setembre a les 8:43h
Un dels dos detinguts en els incidents que s'han produït aquest dissabte davant la comissaria de la Policia Nacional a la Via Laietana de Barcelona és un manresà de 29 anys segons ha pogut saber NacióManresa. Els fets han tingut lloc després de la manifestació convocada per l'ANC per la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona.

El cos policial ha carregat per dispersar els centenars de manifestants que s'havien quedat davant la comissaria i que han llançat objectes a la línia policial. Un grup de manifestants independentistes ha tirat ous, paper de vàter i pots de fum contra la comissaria de la policia espanyola a Via Laietana. Els agents dels Mossos i de la policia espanyola que custodien l'edifici s'han col·locat darrere dels escuts. Arran d'alguns petards i pots de fum, ha cremat part del paper de WC que havien llençat els manifestants contra l'edifici.

Diverses furgonetes s'han desplaçat per l'avinguda, hi ha hagut corredisses i també alguns cops de porra. Fins i tot s'ha acabat encenent un petit foc a la façana de la prefectura, moment en què els Mossos han reforçat el dispositiu. Alguns manifestants han tirat tanques contra els agents. S'han produït dues detencions.

Una d'aquestes persones detingudes és un manresà de 29 anys que ha passat la nit a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, acusat de desordres públics i atemptat a agents de l'autoritat.

Aquest diumenge al migdia ha estat posat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia que n'ha decretat la llibertat després de prendre-li declaració, a l'espera de completar-ne les diligències. Alerta Solidària portarà la seva defensa, però aquesta nit ha estat atès per un advocat d'ofici per accelerar la seva posada en llibertat. No ha transcendit si el manresà ha declarat davant del jutge, ni què ha dit en cas que hagi prestat declaració.