El Lab 0-6 d'UManresa arriba a la televisió de la mà de Fibracat TV

Serà un programa educatiu dirigit a un públic familiar on nens i nenes de fins a 6 anys participen en experiments científics

«Lab 0-6» d'UManresa per a Fibracat TV
«Lab 0-6» d'UManresa per a Fibracat TV | Fibracat TV
Redacció
09 de setembre del 2021
Actualitzat a les 15:15h
Fibracat TV, el canal de TDT en català d'origen manresà centrat en dona i tecnologia, ampliarà la programació a partir del 13 de setembre i arribarà carregada d'estrenes. Una de les més destacades és Lab 0-6, un programa educatiu dirigit a un públic familiar on nens i nenes de fins a 6 anys participen en experiments científics: crear colors, atrapar la llum, fer volar un aparell sense motor, etc. Després, una científica explica el fenomen de forma pedagògica. Hi participaran, entre altres, la geòloga Eulàlia Costa, l'òptica optometrista Alba Borràs o l'enginyera de processos Aida Garcia Ríos. L'objectiu és apropar el coneixement científic als més petits, incentivar la seva curiositat natural i comprensió de la realitat i despertar el seu interès per la ciència i donar a conèixer referents femenins en l'àmbit de la ciència. Lab 0-6, coproduït amb la UManresa, s'emetrà cada dilluns a partir de les 20.30 h. 

Altres novetats d'aquesta temporada són La Mare del Tano, amb Alba Carreres i Àngela Monge. En programes de 10 minuts, i sempre amb un to humorístic, analitzaran qüestions vinculades a tot el que envolta el fet de ser mare: post-part, la decisió d'un segon fill, timings amb criatures, la relació mare – sogra, el sexe després de la maternitat, etc. Altres estrenes són Xarxa de Dones, que retrata dones del món de la moda a través de la seva relació amb les xarxes socials i el món digital, i Tecnologia Applicada, un espai que visita pobles i ciutats entrevistant persones anònimes sobre l'ús que fan de la tecnologia mòbil i les seves aplicacions. 

La programació de Fibracat TV la integren espais divulgatius i entrevistes amb una durada d'entre 5 i 30 minuts i, en alguns casos, amb formats que tenen semblances amb els que podem trobar a xarxes socials. Més del 80% de la programació és de producció pròpia i és l'únic canal de TDT amb difusió a tot Catalunya que supera el 95% de contingut en català. Un altre tret diferencial és el seu manifest fundacional, que prioritza l'objectiu de contribuir a l'avanç cap a una societat on la igualtat sigui real, efectiva i definitiva.