La Federació de Veïns i la CGT a FCC creen una taula de polítiques de neteja i recollida de brossa

S'han reunit recentment i proposaran a altres agents de la ciutat incorporar-se a les trobades

Reunió de membres de la FAVM i la secció sindical de la CGT a FCC
Reunió de membres de la FAVM i la secció sindical de la CGT a FCC | CGT
Redacció
07 de setembre del 2021
Actualitzat a les 9:07h
Representants de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) i la secció sindical de la CGT al servei de recollida i neteja viària de Manresa (FCC) s'han reunit per compartir opinions i debatre sobre les mancances del servei, així com les inquietuds que generen els canvis que suposarà el nou sistema de recollida de residus que s'aplicarà al nou plec de condicions, plec que aviat sortirà a concurs públic.

La secció sindical de la CGT ha aportat informació de dades avalades per l'experiència de trobar-se a primera línia davant la problemàtica de la neteja de la ciutat, així com solucions en forma de reivindicacions ja històriques, com pot ser el restabliment de tots els serveis retallats ara fa 10 anys.

Els sindicalistes han explicat als veïns que el servei de recollida de mobles i trastos vells va ser retallat el 2011 eliminant un camió, i tot i que les tones recollides han pujat un 60% als darrers 5 anys, el servei encara no s'ha restablert. Un altre cas similar va ser l'eliminació total de la brigada de desbrossament i els tres camions cisterna que feien el baldeig diari dels carrers de la ciutat, servei que la CGT considera imprescindible per mantenir la salubritat dels carrers.

La finalitat d'aquesta trobada no és un altre que la de cercar solucions als problemes que pateix la ciutat en el referent a la neteja viària, es vol treballar per crear una taula i front comú a on càpiguen totes les associacions de veïns de la ciutat amb la finalitat de fer valer les opinions davant les polítiques municipals relacionades amb el tema de la neteja i recollida viària de Manresa.

Des de la CGT no descarten proposar a les associacions de comerciants afegir-se a aquesta taula, ja que també es tracta d'un col·lectiu força important per la quantitat de residus que genera la seva activitat.