L'Ajuntament de Manresa rep el BAXI Manresa campió

Senzill acte de reconeixement a l'equip vencedor de la Lliga Catalana

Foto de família del BAXI Manresa i l'Ajuntament de Manresa
Foto de família del BAXI Manresa i l'Ajuntament de Manresa | Xavier Sucarrats
06 de setembre del 2021
Actualitzat a les 21:43h
L'inesperat títol de Lliga Catalana que el BAXI Manresa va assolir el passat diumenge davant el Barça (81-70) ha obligat a l'Ajuntament manresà a organitzar un improvisat acte que ha consistit en una recepció a jugadors, tècnics i directius de l'entitat bagenca. Tot i ser un acte de caràcter privat, diversos aficionats s'han congregat a la plaça Major per veure de prop els seus ídols. Aquests han correspost el gest fent una volta per mostrar la copa als seguidors bagencs abans d'entrar a l'Ajuntament i fent-se fotografies amb tothom qui ho demanés un cop conclosa la recepció. Una jornada senzilla per a un equip senzill. Tampoc hi ha temps per a massa més. L'ACB comença en poc més de deu dies i el BAXI Manresa ha de seguir preparant-se. 

Tres paraules han estat les protagonistes de la recepció: treball, il·lusió i agraïment. L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha estat el conductor de l'acte i l'encarregat d'obrir-lo i tancar-lo, Toni Massegú, regidor d'Esports, ha recordat amb emoció una victòria que ha qualificat com a "històrica" per la qualitat dels rivals. Massegú també ha volgut emfatitzar que la Lliga Catalana ha estat el millor retorn possible del bàsquet al Nou Congost després d'un any i mig sense públic. L'ambient va ser tan intens que tot i haver-hi uns 1.300 espectadors semblava que el pavelló fos ple. 

Per part del BAXI Manresa han parlat, per ordre, el president, Josep Sàez, el capità Guillem Jou i l'entrenador Pedro Martínez. Sàez ha començat agraint al consistori una recepció muntada a corre-cuita, però també el suport que el club bagenc ha rebut sempre de l'Ajuntament. El president del BAXI Manresa també ha recordat la darrera vegada que havien visitat l'Ajuntament. Va ser amb motiu de l'ascens a l'ACB fa poc més de tres anys. En aquella ocasió, Sàez va prometre treball. I això "ho hem complert", ha comentat el màxim mandatari del club manresà. Guillem Jou també ha promès treball al llarg de la temporada mentre mostrava el seu orgull per la victòria contra el Barça. I Pedro Martínez, després d'anunciar que li havien demanat brevetat, només ha dit que "demà (dimarts) tenim entrenament a les onze".

L'alcalde Aloy s'ha allargat una mica més. Ha agraït totes les emocions viscudes i ha fet pública una conversa que va mantenir amb el jugador del Joventut Pau Ribas el dia de la presentació de la Lliga Catalana. Tot dos es van emplaçar a la final del diumenge. "Però finalment, el Manresa la va jugar i el Joventut, no. I a més, l'hem guanyat", ha bromejat l'alcalde. Finalment, el batlle ha recordat que la primera Lliga Catalana que va caure del cantó manresà el 1997 va ser el preludi d'una Lliga ACB que arribaria uns deu mesos després.

L'entrega d'una reproducció de l'Àliga típica de la imatgeria de la ciutat al club, un obsequi a cada jugador i membre del cos tècnic i la foto de família han clos un acte que ha comptat amb la presència dels regidors Cristina Cruz (ERC), Josep Gili (Junts per Manresa), Felip González (PSC), Jordi Trapé (Fem Manresa) i Andrés Rojo (Ciutadans). 

Arxivat a