Born12 tona a l'actualitat cinematogràfica gràcies a una samarreta al film «Chavalas»

La històrica botiga de discos i pel·lícules de Manresa va tancar fa més de 10 anys coincidint amb la irrupció de la digitalització de música i cinema

Samarreta de Born12 en un frame de la pel·lícula «Chavalas»
Samarreta de Born12 en un frame de la pel·lícula «Chavalas» | Promocional
06 de setembre del 2021
Actualitzat a les 16:05h
L'històric comerç de discos i lloguer de pel·lícules manresana Born12, el principal referent de l'època en música i cinema a la capital del Bages, torna a estar d'actualitat cinematogràfica gràcies a una samarreta que vesteix una de les protagonistes de la pel·lícula Chavalas que es va estrenar divendres passat als cinemes de tot l'Estat.

En una de les seqüències de la pel·lícula, en què les tres protagonistes comparteixen converses estirades en un llit, la samarreta de Born12 agafa protagonisme com si fos un record que algú es va deixar amagat al fons del calaix.

Born12, que va tancar el 28 de febrer de 2011, coincidint amb la massificació de la digitalització de música i cinema, era regentada per l'actual regidor de Turisme i Seguretat ciutadana de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet.

El fet que la seva filla, Marta Calmet, hagi estat ajudant de vestuari de la pel·lícula en qüestió, explica l'aparició de la samarreta com una picada d'ullet nostàlgica -més que no pas comercial- al seu pare. De fet, ha estat el propi Joan Calmet qui he destacat el fet a les xarxes socials.