Gent gran

S'obren les inscripcions per als programes d'activitats fisicoesportives per a gent gran de Manresa

En total s'ofereixen disset grups de gimnàstica i cinc grups de caminades de marxa nòrdica, i les inscripcions s'han de fer a través d'una trucada telefònica al 010

per Redacció, 5 de setembre de 2021 a les 21:42 |
La Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Manresa obrirà aquest dilluns el període d'inscripcions per als programes d'activitats fisicoesportives per a gent gran que inclou els programes Manresa, Esport i Salut (MES), de sessions dirigides de gimnàstica (de manteniment i dolça), i les caminades de marxa nòrdica, Pas a Pas fent Salut. Aquestes activitats estan adreçades a persones majors de 60 anys, encara que hi pot participar qualsevol persona adulta, amb l'objectiu de combatre el sedentarisme i reduir els riscos que provoca.

En total s'hi ofereixen disset grups de gimnàstica, nou de gimnàstica dolça i vuit de gimnàstica de manteniment, i cinc grups de caminades de marxa nòrdica. Les persones interessades caldrà que facin la inscripció mitjançant una trucada telefònica al telèfon 010 (cost segons operadora) o al telèfon gratuït 93 878 23 01.


Programa municipal Manresa, Esport i Salut (MES)


El programa MES consisteix en un curs de sessions dirigides de gimnàstica de manteniment i gimnàstica dolça adreçat a combatre el sedentarisme i a reduir els riscos que aquests provoca, mitjançant el manteniment de la condició física amb exercicis de treball del sistema cardiovascular, la millora del to muscular i de la flexibilitat, així com la reeducació de la postura global del cos. Es treballa per mitjà de circuits, exercicis aeròbics i de tonificació muscular amb acompanyament musical, jocs,... a més a més d'exercicis d'estiraments i relaxació.


Amb les actuals mesures de contenció de la pandèmia s'ofereixen un total de 320 places distribuïdes en disset grups de treball que es reparteixen en set instal·lacions de tota la ciutat (Ateneu les Bases, AVV Pujada Roja, AVV Sant Pau, Casal Gent Gran Balconada, Casal Cívic La Font, Centre Cívic Selves i Carner i Pavelló Pujolet).

El preu públic d'aquests cursos és de 119,60 euros per temporada, tot i que preveu la reducció de la quota en funció del nivell d'ingressos anuals de la unitat familiar dels alumnes que no superin els barems fixats per acollir-se a la tarifació social del programa. La durada del curs és el 27 de setembre de 2021 al 17 de juny de 2022 amb els períodes festius escolar (Festa de Nadal: del 24 de desembre de 2021 fins al 7 de gener de 2022 i Festa de Setmana Santa: De l'11 al 18 d'abril de 2022).

Programa municipal de caminades de marxa nòrdica, Pas a Pas fent Salut


Consisteix en la realització de caminades en grup amb pals de marxa nòrdica i guiades per un monitor/a i que tindran una durada aproximada de 90 minuts, recorrent una distància total d'entre 4 i 6 km. També s'hi faran exercicis generals de tonificació i de mobilitat.

Amb la incorporació de l'ús dels bastons i mitjançant una tècnica correcta de Marxa Nòrdica, que és una tècnica integral que està a l'abast de tothom, fa de la caminada tradicional un exercici més complet, mantenint sempre la característica del baix impacte. La Marxa Nòrdica provoca l'activació de la part superior del cos i incorpora més beneficis com són la millora la postura corporal, la disminució de l'impacte en les articulacions del genoll i zona lumbar i la millora dels resultats cardiovasculars.

Pels usuaris que no disposin de pals, l'ajuntament té a disposició pals de préstec per a ells fins a esgotar existències.

Els cinc grups de caminades de Marxa Nòrdica es distribueixen en tres punts de sortida de la ciutat: Ateneu les Bases, AVV La Font dels Capellans i Pavelló Pujolet.

El preu públic del programa és de 10,60 euros i també s'iniciarà a partir de la setmana del 27 de setembre.

 

Arxivat a:
Societat, gent gran
Participació