Novell va plegar de bisbe de Solsona per una relació sentimental amb una surienca

L'exprelat està aparellat amb una escriptora del Bages divorciada, mare i especialitzada en temes eròtics i satànics, fet que fa més gran encara la "perplexitat" en entorns eclesials

L'exbisbe de Solsona, Xavier Novell
L'exbisbe de Solsona, Xavier Novell | Ramon Estany
Pere Fontanals / Irene Montagut
05 de setembre del 2021
Actualitzat el 06 de setembre a les 10:18h
Dues setmanes després comencen a aflorar les "raons estrictament personals" de la sobtada renúncia de Xavier Novell al càrrec de bisbe de Solsona. Un adéu que va provocar, en paraules de l'actual administrador diocesà, el bisbe de Vic Romà Casanova, una "perplexitat" que es comença a entendre. Fa temps que Novell manté una relació sentimental amb una dona, fet que l'ha dut a renunciar a la seva vida canònica.

Així ho ha avançat el portal especialitzat Religión Digital i ho ha pogut confirmar aquest diumenge NacióDigital a través de diverses fonts del bisbat. "M'he enamorat i vull fer les coses bé". Aquestes són paraules que el periodista religiós Jesús Bastante va posar en llavis de Novell el passat 30 d'agost. Així, les especulacions que fa dies que se sentien a la diòcesi i en cercles de l'Església ja tenen nom i cognoms: l'escriptora Sílvia Caballol.

Nascuda a Súria, al Bages, el 1983, amb dos fills i psicòloga de professió, Caballol es defineix com "una persona que anhela viure la vida al màxim, buscadora d'emocions i sensacions noves". És 14 anys més jove que Novell, que ha complert ja els 52 anys, i des del divorci que viu a Manresa, al Bages, on ara l'acompanyaria Novell. 

Novell ja està buscant feina pel Bages i ha enviat el seu currículum a algunes empreses del sector agrari. El fins ara fa poc bisbe és enginyer tècnic agrícola de formació.

Caballol ha escrit diversos llibres, alguns d'ells eròtics. "Una autora dinàmica i transgressora que s'ha fet un forat al món literari per posar del revés totes les nostres consideracions morals i ètiques". Així la defineix l'editorial amb què publica les seves novel·les eròtiques. També escriu sobre satanisme. El perfil de l'escriptora ha afegit "perplexitat" en entorns clericals, més encara tenint en compte la rigidesa de Novell com a bisbe. 

És una dona especial per a un bisbe també polèmic. Va carregar contra la llei de l'eutanàsia, va relacionar l'homosexualitat "amb l'absència de la figura paterna", va defensar el dret a l'autodeterminació la tardor del 2017 i tenia tota la diòcesi en contra, fins al punt que van fer una festa quan va renunciar al càrrec.

En una entrevista pocs dies abans de prendre possessió Novell va dir una frase que ara apareix com a reveladora: "Miri, soc així. Soc atractiu, i això em pot portar algun problema?". Novell va renunciar acollint-se a l'article del Dret Canònic que parla de motius de salut o altres causes greus. Un cop acceptada la renúncia com a bisbe ara haurà de penjar per complet els hàbits prèvia petició al Vaticà. És possible que aquest dilluns el bisbat de Solsona, ara administrat des de Vic, emeti un comunicat.

Arxivat a