Entitats ecologistes del Bages i el Moianès criden a participar en la concentració contra l'ampliació del Prat

La crida va especialment adreçada a mares, pares, avies i avis pel risc de catàstrofe que representa l'escalfament del planeta per a les futures generacions

Un avió s'enlaira sobre La Ricarda
Un avió s'enlaira sobre La Ricarda | ACN
Redacció
05 de setembre del 2021
Actualitzat a les 16:32h
Meandre, la delegació del Bages de la Institució Catalana de Historia Natural, el Saüquer, el Fanal, la Plataforma Clima Bages i Salvem Pla de Bages fan una crida unitària per anar a la concentració en contra de l'ampliació de l'aeroport que proposa AENA, que tindrà lloc el proper 19 de setembre a les 12 del migdia al carrer Tarragona, entre les Places Espanya i dels Països Catalans de Barcelona.

La convocatòria considera l'ampliació de la tercera pista del Prat del tot incoherent amb l'estat d'emergència climàtica en el que ens trobem. Per això, no accepta la destrucció dels aiguamolls i la llacuna de la Ricarda a l'estreta franja que queda del Delta del Llobregat amb la conseqüent pèrdua de biodiversitat i destrucció del seu sistema hidrològic.

Les entitats consideren incomprensible proposar l'augment del tràfic aeri amb el conseqüent augment d'emissions de diòxid de Carboni CO2 a l'atmosfera en els propers anys, proposta que va en contra de l'Acord de París, acord dins del Conveni Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC) que estableix mesures per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle a partir de l'any 2020.

Els convocants consideren AENA i als partits polítics que l'avalen negacionistes per no tenir en compte el preocupant recent informe de l'IPCC, comitè de científics experts en el Clima vinculat a la ONU, que fa una crida a la responsabilitat dels governs d'arreu del món per considerar els propers 10 anys vitals per evitar efectes catastròfics, "dels quals ja n'hem tingut molts exemples els últims anys.

Per això, la crida va dirigida especialment "a pares i mares, i a avies i avis pel fet que seran les seves filles, fills, netes i nets els que viuran els desastres climatològics previstos per la ciència , l'augment exponencial de les migracions i conflictes bèl·lics per causa del clima i manca d'aigua. Segons el IPCC, els països de la riba mediterrània estan considerats especialment afectats per les sequeres i fenòmens climatològics violents".