El BAXI Manresa supera el Morabanc Andorra i jugarà la final (82-79)

El BAXI Manresa ha superat el Morabanc Andorra i jugarà la final
El BAXI Manresa ha superat el Morabanc Andorra i jugarà la final | M. A. Chazo
04 de setembre del 2021
Actualitzat a les 23:59h
Uns 1.100 espectadors han presenciat les dues semifinals de la Lliga Catalana. Durant la segona entre el BAXI Manresa i el Morabanc Andorra semblava que el Nou Congost era gairebé ple. Hi havia moltes ganes de bàsquet a la capital del Bages després de 546 dies sense que els incondicionals seguidors manresans poguessin accedir al pavelló. Així que els càntics han ressonat durant els quaranta minuts de joc. Ha estat també la primera presa de contacte amb vuit jugadors que ja comencen a ser estimats. La festa ha estat complert. El 82-79 final classifica el BAXI Manresa de la Lliga Catalana que jugarà contra el Barça.

Dani Pérez, Joe Thomasson, Janis Berzins, Luke Maye i Ismael Bako han estat el cinc escollit per Pedro Martínez, Al seu davant, Ibon Navarro hi ha situat Clevin Hannah, Andrew Crawford, Amine Noua, Oriol Paulí i Batatunde Olumuyiwa. Els andorrans han començat dominat amb un triple de Noua i una cistella de Crawford. Maye ha estat l'encarregat de sumar els primers punts del BAXI Manresa. Tot i això, el domini del Morabanc Andorra era clar i ben aviat s'han posat vuit punts per sobre (4-12, minut 4). Pedro Martínez no ha trigat a fer moure la banqueta i ha canviat tots els titulars abans d'arribar als sis minuts de joc. Els bagencs s'han acostat poc a poc al marcador. Moneke, en un cos a cos amb un rival situava un mínim 11-12 en contra dels manresans. Després d'una cistella de Connor Morgan que donava aire als pirinencs Yankuba Sima i Ismael Bako s'han aliat per donar el primer avantatge al BAXI Manresa. Guillem Jou posava la cirereta a un primer quart que ha fet bullir el Nou Congost com a les bones ocasions (18-14).

Sima ha acaparat el protagonisme del seu equip. El gironí ha sumat sis punts consecutius per mantenir el seu equip al capdavant. Bako ha estat un altre home important. El pivot belga s'ha mostrat fort en defensa i ha aportat en atac. El marcador havia fet un gir com un mitjó. El BAXI Manresa ha passat de perdre de vuit a guanyar de vuit (30-22, minut 16). Aquest avantatge s'ha mantingut estable força estona. Bako hi posava l'espectacle amb una potent esmaixada que ja ha fet més d'un cop durant la pretemporada. Però un equip de la qualitat del Morabanc Andorra té capacitat per reaccionar el qualsevol moment. Dos tirs lliures de Noua situaven un igualat 34-33 al marcador. Els manresans no s'han deixat intimidar. Un triple de Sylvain Francisco ha frenat la reacció dels de Navarro. Jou ha tancat una primera part en què el BAXI Manresa seguia quatre punts a sobre (39-35).

El BAXI Manresa ha seguit comandant el duel a la represa. Amb una renda que ha igualat el màxim avantatge gràcies a un triple de Moneke (47-39). Els intents de reacció andorrana eren ben rebatuts pels jugadors bagencs que seguien tenint la seva afició al costat. Una tècnica assenyalada a Pedro Martínez i una discutible falta en defensa assenyalada a Jou han fet esclatar un Nou Congost que després ha aplaudit irònicament als col·legiats quan han xiulat a favor dels bagencs. Una penetració de Thomasson situava una nova màxima renda de deu punts a favor del BAXI Manresa (65-55).

El ritme d'anotació ha baixat molt als darrers deu minuts. Els primers quatre minuts el parcial ha estat de 4-4. No era una mala notícia per a un equip que anava deu punts al capdavant. Però no era ni molt menys res definitiu. Els andorrans volien apurar totes les seves opcions i no han abaixat els braços. En dues ocasions s'han col·locat a només cinc punts del BAXI Manresa. Novament, els de Pedro Martínez han estat serens i han contingut el seu rival. Pérez posava un cop més el seu equip amb deu punts de marge (78-68, minut 38). Semblava un cop força definitiu. Però no ho ha estat. A manca d'un minut, s'han col·locat a només tres punts. Pérez i McIntyre han anotat de dos. Després, el nord-americà ha estat sancionat amb una tècnica per obstaculitzar el servei de fons del BAXI Manresa. Thomasson ha errat. Com també ho ha fet McInture en un triple que hagués forçat la pròrroga. 82-79 i aquest diumenge, final davant el Barça.

Incidències: Jordi Aliaga, Juan de Dios Oyón i Alberto Baena han estat els àrbitres del partit. Marcis Steinbergs ha estat el jugador descartat a les files del BAXI Manresa. No hi ha hagut eliminats.