El Festivalet de circ torna a omplir l'Anònima de l'estètica dels impossibles

Després del parèntesi de 2020, ha tornat amb força amb una tercera edició de qualitat i èxit de públic

Nilas Kronlid vola gràcies a la bàscula davant la mirada de Manel Rosés
Nilas Kronlid vola gràcies a la bàscula davant la mirada de Manel Rosés | Pere Fontanals
04 de setembre del 2021
Actualitzat el 06 de novembre a les 16:54h
La tercera edició del Festivalet de circ ha portat a l'Anònima espectacles de molta qualitat en un escenari en què el públic ha respost massivament i ha omplert l'esplanada gran per seguir l'evolució dels artistes en els tres escenaris que hi havia muntats. Fins i tot els espais que s'han deixat per ocupar per reserves que han quedat penjades, s'han pogut mig omplir amb espectadors que arribaven de nou en nou confiant poder entrar.

El Festivalet de circ va començar divendres amb l'obra Suspension de la companyia Nueveuno que es va representar al Kursaal. L'espectacle de malabars i manipulació tradicionals amb una formulació contemporània s'havia d'estrenar al Festivalet de circ de 2020, però la seva suspensió per les mesures contra la pandèmia ho va evitar. Suspensión és un espectacle de circ contemporani en el qual el públic es va reconèixer i emocionar. 

Dissabte de calor a l'Anònima
La jornada central del Festivalet de circ s'ha portat a terme aquest dissabte a l'Anònima amb un sol de justícia, sobretot al migdia i a primera hora de la tarda. Tot plegat acompanyat per una zona de jocs de fusta per als més xics, un taller de circ infantil, un dinamitzador i música amb dos Dj.

Durant el matí els formadors de LaCrica han conduït el taller de circ infantil amb els infants degudament separats en dos grups i diversos subgrups per seguir la normativa anti-Covid.

Al migdia, sis dones de Catalunya i Euskadi, el Kolectivo Konica, ha portat a l'escenari el seu La punta de mi nariz, un número d'equilibris acrobàtics, amb la participació de Candela Casas, que es va formar a LaCrica de Manresa.

A la tarda, els ha seguit els formadors i alumnes de l'Aula de Circ LaCrica, que han portat a escena l'espectacle multidisciplinar Cabaret, 10 anys de LaCrica. Més de 2.500 alumnes d'entre 4 i 40 anys s'han format en classes regulars durant aquesta dècada a LaCrica. Però si s'hi afegeixen els Tallers de Circ realitzats arreu del territori la xifra creix fins a 8.000 persones, entre infants, joves i adults.

Tot seguit,  la Cia Soon, formada pel català Manel Rosés i el suec Nilas Kronlid, han interpretat Gregaris, un espectacle en màstil i bàscula amb un toc d'humor. Rosé i Kronlid formaven part de la companyia Balagans que el 2011 va guanyar la medalla d'or al Festival Mundial du Cirque de Demain de París per a artistes menors de 25 anys.

Finalment, al vespre ha estat el torn de la companya belga-argentina BalBàl Company, formada per Josefina Castro i Daniel Ortiz, que han mostrat la seva acurada tècnica combinat dansa i acrobàcia en un quadre aeri en altura a Ninguna palabra.

Tota la jornada ha estat amenitzada pel dinamitzador circense Ricky, el profesor de tenis, que amb molt humor i un xic d'atreviment ha fet de mestre de cerimònies i ha omplert els buits entre espectacle i espectacle. Per la seva banda, Wake Up Jamaica ha portat la seva música a l'Anònima.