Festa Major de Cardona

Cardona presenta la Festa Major, del 10 al 14 de setembre, amb una trentena llarga d'actes

Seguint els protocols derivats de la pandèmia, caldrà fer reserva prèvia i compra d'entrades en aquells actes que ho requereixin

per Redacció, 4 de setembre de 2021 a les 16:56 |
Presentació de la Festa Major de Cardona dijous passat | AjCdn
La Festa Major arriba a Cardona del 10 al 14 de setembre. Durant els quatre dies de Festa Major, Cardona comptarà amb els seus principals actes. els tradicionals Corre de Bou, el Ball de Bastons, els Ball de l'Àliga, el concert de la Banda de Música de Cardona, la trobada de Gegants així com altres actes pensats per tots els públics. 

L'edició d'enguany s'adapta a la situació sanitària i, per això, algunes activitats no es podran realitzar i la majoria dels actes tindran places limitades per adaptar-se a l'aforament permès i garantir les mesures de seguretat.


El tret de sortida de la Festa Major el donarà el pregó institucional, a càrrec del jurista Josep Maria Vilajosana, a l'Auditori Valentí Fuster, el dijous 9 a les 21 hores. 

Com a caps de cartell, a banda del Corre Bou, destaquen el concert del grup de versions a càrrec d'Orquestra Maribel (divendres 10 a les 22.30h al pati de l'Institut); el concert a càrrec de Doctor Prats (dissabte 11 a les 22.30h al pati de l'Institut); el concert de la Banda de Música de Cardona (diumenge 12 a les 22.30h a la plaça de Bous); el grup d'animació infantil Xiula (dimarts 14 a les 17.30h a la plaça de bous) i l'espectacle L'home orquestra d'en Peyu (dimarts 14 a les 20h a l'Auditori Valentí Fuster).


Prèviament a la Festa Major, l'entitat juvenil Cardona Jove, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cardona, ha organitzat la Setmana de la Joventut, del 5 al 8 de setembre.

Ja està oberta la reserva prèvia i venda d'entrades


En aquells actes que ho requereixin, caldrà fer reserva prèvia o comprar l'entrada a través d'aquest web o presencialment a l'Oficina d'Atenció de la Festa Major, habilitada al Centre Cardona Medieval (ubicat a les voltes de la Fira de Baix), a partir d'aquest dissabte, a les 10 del matí. Aquest cap de setmana, de forma excepcional, només s'acceptaran inscripcions de la població de Cardona i, a partir de dilluns 6 de setembre, s'obrirà a tothom. 

L'Oficina d'Atenció de la Festa Major s'ha pensat per a aquelles persones amb dificultats d'accés a internet i gent gran. Els horaris d'atenció són: dissabte 4 i diumenge 5 de setembre, de 10h a 13h; de dilluns 6 a divendres 10 de setembre, de 10h a 13h i de 17h a 20h i, finalment, de dissabte 11 a dimarts 14 de setembre, de 10h a 13h i de 16h a 20h. Cada persona podrà comprar fins a un màxim de cinc entrades per a actes culturals i fins a un màxim de vuit entrades per a actes taurins (Corre de bou).

Actes del Corre de bou de Cardona


Enguany, la principal novetat és que no hi haurà taquilles per la venda d'entrades. S'haurà de fer, també, a través del web de la Festa Major o a l'Oficina d'Atenció de la Festa Major (Centre Cardona Medieval). 

A més, les persones que vulguin accedir a les cordes, a banda del mocador d'enguany (disponible al Centre Cardona Medieval), caldrà que facin una inscripció a través d'un formulari disponible al web per comprar les entrades, fins al dimarts 7 de setembre. 

Serà dimarts 7 de setembre quan, a causa de la reducció de l'aforament dins la plaça, es farà un sorteig públic per escollir les persones que aniran a les cordes. Si no es produeixen canvis en la propera setmana, la normativa vigent limita a 45 persones els participants que podran accedir a l'espectacle, fet que redueix molt la participació al Corre de bou. 

Per tal de garantir que el màxim de persones puguin accedir-hi tant el dissabte com el diumenge de Corre de bou es permetrà l'accés a 90 persones (45 a la primera part i 45 a la segona). 

Dilluns 13 de setembre, dia de les penyes, la meitat de l'aforament serà pels membres de les penyes i la resta s'escollirà per sorteig. Els dies de vaquetes, que seran el dimecres 15, dijous 16 i divendres 17, també s'escolliran pel mateix sistema. Per tal de garantir la seguretat en tots els espectacles amb bous, hi haurà un número definit de mossos de plaça. El sorteig es retransmetrà en directe a través de les xarxes socials de l'Ajuntament de Cardona i s'anunciarà posteriorment. 

Més presència que mai a les xarxes socials i al web municipal


A causa dels canvis constants i l'afectació que té la pandèmia sobre la programació, l'Ajuntament ha reforçat la presència a les xarxes socials (Twitter, Instagram, Facebook i Telegram) per tal d'informar de totes les novetats, canvis i modificacions així com d'actualitzar tota la programació els dies de Festa Major.

A més, el web municipal compta amb un apartat de Festa Major 2021 on poder consultar tots els actes, la reserva prèvia i compra d'entrades o altra informació d'interès.
 

Programa de la Festa Major de Cardona 2021 by La muntanya russa on Scribd

 

Participació