Sallent fa un tast de Festa Major abans del cap de setmana central d'actes

El cap de setmana és ple d'activitats, principalment esportives, a l'espera de la festa grossa, que se celebra a l'entorn de la Diada

Presentació i arribada del Dimoni de Sallent, aquest divendres
Presentació i arribada del Dimoni de Sallent, aquest divendres | AjSllt
04 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:55h
Sallent ha començat aquest cap de setmana els actes de la Festa Major amb un calendari principalment esportiu a l'espera de les activitats centrals que se celebraran el proper cap de setmana, a l'entorn de la Diada.

El programa d'actes ha començat aquest divendres amb el Show de la Gent Gran, interpretat pel Grup d'Amics9's de Sallent i Navàs, i L'esvalotada, l'espectacle d'imatgeria on es presenta i arriba el Dimoni de Sallent.

Els actes continuen aquest dissabte amb partits de futbol de l'infantil A i el sènior B del CE Sallent, i l'espectacle nocturn itinerant FK Covid Tour. Diumenge serà el torn de la 8a Competició de canoes de riu, més futbol amb partits de l'infantil A i el juvenil B del CE Sallent, una exhibició de ball country i, per acabar, l'espectacle Ara més! d'un Pep Plaza.

La Festa Major, per la Diada
El gruix d'actes de la Festa Major de Sallent arribarà el cap de setmana a l'entorn de la Diada, del 10 al 13 de setembre. Durant els tres dies es podrà veure l'exposició d'artistes locals del Cercle Artístic Sallentí, i la 63a exposició filatèlica i la 37a exposició filatèlica infantil-juvenil de Sallent Filatèlic.

Al vespre hi haurà el pregó de Festa Major a càrrec de l'escola municipal de música de Cal Moliner, Ràdio Sallent i els gegants Bernat i Ermessenda, que han fet, tots plegats, 40 anys. A la nit, la surienca Beth presentarà el seu darrer treball Origen.

Les activitats de dissabte s'iniciaran amb un gruix de partits de futbol del CE Sallent. Jugaran l'aleví A, el benjamí B, el juvenil femení, el primer equip i el juvenil A. Durant el matí se celebrarà l'acte institucional de l'Onze de setembre. També hi haurà el Taulitza't, de jocs de taula, a primera hora de la tarda. I el programa finalitzarà amb un concert de l'Orquestra Meravella i una nit de música amb Dj Arzzet.

Diumenge serà el torn de la Trobada de gegants, la Mostra de danses de Sallent i la celebració dels 40 anys dels Gegants Reis. Durant el dia tindrà lloc el Torneig de bàsquet de l'AE Sallent i continuaran els partits del CE Sallent amb l'infantil i el sènior femení. Al migdia hi haurà una audició de sardanes de la Cobla Contemporània.

Diumenge també tindrà lloc els actes de celebració del 4rt aniversari de la Fàbrica Vella. Es farà amb la proposta escènica La vida sense art?, amb Berta Portabella i Xènia Sellarès, i amb el concert de Drop Collective, una banda de 10 música que fan fusió de música jamaicana i jazz.

La Festa Major finalitzarà dilluns, festiu a Sallent, amb una enlairada amb globus, el concert infantil d'Ambauka, el concert de l'Orquestra Venus, un espectacle pirotècnic i el concert nocturn de, de nou, l'Orquestra Venus.

Durant el mes de setembre, a més, es podran visitar dues exposicions relacionades amb la celebració de quarantens aniversaris: la dels Gegants Reis i la de Ràdio Sallent.
 

Programa de la Festa Major de Sallent 2021 by La muntanya russa on Scribd