Fonollosa inicia el pla d'arranjament dels carrers del barri històric de Fals

La primera actuació s'ha realitzat al carrer sud i ha tingut un cost de 47.630,13 euros

Carrer Sud del casc antic de Fals
Carrer Sud del casc antic de Fals | AjFnll
Redacció
03 de setembre del 2021
Actualitzat a les 22:22h
L'Ajuntament de Fonollosa ha donat el tret de sortida al pla d'arranjament dels carrers del centre històric del nucli de Fals. La primera actuació ha consistit en la renovació dels paviments del carrer sud.

Les obres que s'han realitzat han estat la instal·lació de llambordins de pedra natural i també zones de formigó acolorit. S'ha aprofitat aquesta intervenció per renovar l'enllumenat públic, fer millores en la conducció de l'aigua de boca i també en la xarxa de clavegueram. 

L'Ajuntament de Fonollosa ha invertit 47.630,13 euros en aquests primers treballs que s'han enllestit recentment i que han anat a càrrec de l'empresa Construccions Serra

L'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, ha explicat que aquesta intervenció s'emmarca en el pla de millora dels paviments del nucli històric de Fals. "Hem fet un pla global perquè totes les actuacions que s'hi duguin a terme, tinguin una coherència i una mateixa línia estètica", ha exposat Hernàndez. 

El batlle ha exposat que s'ha actuat en aquest carrer perquè era un dels que estaven més malmesos del poble i on convenia més renovar els paviments i serveis. A partir d'aquí, els treballs d'agençament continuaran quan es disposi de més finançament. Hernàndez ha destacat que "la rehabilitació i dignificació dels nuclis històrics del municipi és una de les prioritats del govern municipal" i que aquesta forma part dels seus objectius per aquest mandat. 

D'aquesta manera es dona continuïtat a la tasca iniciada en l'anterior mandat quan es van dur a terme obres com la millora de la plaça de la Creu de Camps o la rehabilitació de la plaça Major de Fonollosa.

Així mateix ha anunciat que abans que s'acabi el 2021 s'actuarà a la plaça Sant Jordi de Fonollosa. 

Revitalitzar els nuclis històrics
Amb aquestes intervencions, l'Ajuntament de Fonollosa es proposa revitalitzar i dinamitzar els pobles històrics i frenar la degradació urbanística. "L'Ajuntament vol contribuir a millorar la imatge d'aquests espais de manera que els propietaris d'habitatges se sentin motivats per arranjar les seves propietats, revitalitzar-les i que siguin un lloc atractiu per què la gent hi vagi a viure", explica el batlle.