Espai Públic

Manresa ha enllestit aquest estiu diversos treballs per millorar l'espai públic

Les actuacions s'han realitzat durant els mesos de juliol i agost amb la voluntat de minimitzar les molèsties als vianants i intercedir el mínim possible l'inici del curs escolar

per Redacció, 3 de setembre de 2021 a les 16:36 |
L'Ajuntament ha substituït rajoles del carrer Nou | AjM
L'Ajuntament de Manresa ha fet aquest estiu una forta empenta en la millora de l'espai públic, que s'ha concretat en un munt d'actuacions concentrades en les darreres setmanes amb l'objectiu d'evitar molèsties de cara a l'inici del curs escolar i el conseqüent increment de la mobilitat que experimenta la ciutat a partir del mes de setembre.

Dins el Pla de Millora de l'Espai Públic 2021 -amb un pressupost global d'un milió d'euros adreçat a calçades, voreres, parcs infantils i camins rurals- l'Ajuntament ha finalitzat tots els treballs de pavimentació de calçades que havien estat programats. Els treballs s'han desenvolupat als carrers Bases de Manresa, Bruc, Caputxins, Francesc Juanola, Girona, Lleida, Major, Miquel Servet, Pare Clotet, Passatge Ferrocarril, Pau Casals, Passeig de Pere III, carretera Pont de Vilomara, Roger de Flor, Sant Blai, Santpedor i el Xup. Les actuacions a les calçades ha tingut un pressupost de 350.000 euros que han servir per millorar un total de 16.984 m2 de superfície.

A aquests treballs de pavimentació cal sumar la finalització de la urbanització al carrer Lladó, de la qual se n'ha programat una segona fase amb pressupost del 2021, i una actuació realitzada a l'esplanada del Santuari de la Cova que ha consistit en la renovació del ferm de la plaça. Al camí de la Cova s'ha repintat un pas de caminants fins al santuari —vinculat a l'arribada del Camí Ignasià—, s'ha sanejat el mur nord-est (eliminació d'herbes i arbustos) i s'han renovat els vinils dels dos plafons patrimonials.

Millora de voreres i espais de vianants


Un cop finalitzats els treballs de pavimentació, a partir d'ara s'està posant el focus en la millora de voreres i espais de vianants amb treballs a més d'una vintena de punts de la ciutat, amb una inversió aquest 2021 de 450.000 euros per millorar gairebé 3.000 m2 de superfície.

En aquests moments s'està treballant a voreres del carrer Rosselló (davant Escola Bages), Saclosa-Bruc, i Bases de Manresa (davant Institut Lacetània). Posteriorment, es faran actuacions al carrer Abat Oliba, Balmes, Cal Gravat, Camí Vell de Santpedor, Font dels Capellans, Puigterrà, Sant Josep, Alcalde Armengou, Bernat de Cabrera, Circumval·lació, Joan Jorba, Mossèn Jacint Verdaguer, Pablo Picasso, Passeig de Pere III, Pintor Basiana, carretera Pont de Vilomara, Providència, Santa Agnès, Trieta, Sarret i Arbós i Viladordis.

Substitució de rajoles al Passeig i al Centre Històric


El maig passat es va iniciar els treballs de substitució d'unes 500 rajoles en mal estat als laterals del primer tram del Passeig. Aquest agost s'ha posat en marxa una segona fase d'actuacions de reposició de 700 peces de paviment en mal estat en zones de vianants al centre Històric, especialment a la Plana de l'Om, al carrer del Born i al carrer Nou

Així mateix, s'han realitzat treballs de millora de les juntes de dilatació del pont que enllaça la plaça Mil·lenari amb la carretera de Sant Joan.

Millores a parcs infantils i camins rurals


El Pla de Millora de l'Espai Públic 2021 preveu destinar enguany 120.000 euros per a millores de parc infantils. La part més important d'aquest pressupost -89.818 euros- s'adreçarà a la renovació del parc infantil de Santa Clara, un projecte que està en procés de contractació. La resta del pressupost es destinarà a millores de manteniment a diferents parcs de la ciutat i que, en aquests moments, és en fase de sol·licitud d'ofertes.

La xarxa de camins rurals de Manresa ha quedat incorporada, a partir d'aquest 2021, al Pla de Millora de l'Espai Públic. La inclusió dels camins al pla permet realitzar una millor planificació, any a any, de les adequacions que necessiten els camins, així com destinar-hi més pressupost i garantir un nivell òptim d'accessibilitat. Pròximament, es donarà conèixer el detall de les actuacions previstes i que tenen un pressupost de 80.000 euros.

 

Participació