El PSC de Castellnou demana ara la recuperació de l'Edifici Montserrat

Durant 7 anys, mentre van tenir l'alcaldia, van mantenir l'equipament obert sense llicència i malgrat tenir greus deficiències estructurals i a nivell de seguretat

Edifici Montserrat al Serrat de Castellnou de Bages
Edifici Montserrat al Serrat de Castellnou de Bages | AjCnB
02 de setembre del 2021
Actualitzat a les 16:41h
El grup municipal Nou Castellnou - CP, associat al PSC, ha entrat una moció per al proper ple municipal de l'Ajuntament de Castellnou de Bages per "apostar clarament per la recuperació de l'Edifici Montserrat", al que consideren un "important patrimoni municipal", tot i ser un edifici d'arquitectura molt funcional construït a la dècada dels 70 del segle passat.

Nou Castellnou entra aquesta moció a l'Ajuntament després que durant l'alcaldia de Francesc Martínez, del PSC, va ser usat durant 7 anys com a espai per a entitats i, fins i tot va ser llogat, sense tenir llicència i malgrat tenir greus deficiències estructurals i a nivell de seguretat, tal i com ha evidenciat un recent informe independent encarregat pel govern actual d'ERC.

Precisament, va ser en el canvi d'alcaldia, que de seguida ERC va ordenar la clausura preventiva de l'Edifici Montserrat a l'espera d'aquesta avaluació externa, que fa dos mesos va concloure que l'equipament requeria una inversió d'1,5 milions d'euros "per donar-li un ús mínim".

La moció de Nou Castellnou
La moció que ha presentat Nou Castellnou reclama la "recuperació de l'Edifici Montserrat", ja que "la composició i situació del municipi" fa aconsellable "no concentrar en un sol indret les infraestructures, equipaments i serveis, sinó desconcentrar-les a favor d’un major i millor ús i utilitat".

Conscients de la complexitat de la recuperació i dels seus costos, Nou Castellnou insta el govern municipal a sol·licitar "ajuts de les diverses administracions implicades en aquests reptes: UE, Govern Central, Generalitat, Diputació de Barcelona, i per descomptat del propi Ajuntament de Castellnou de Bages".

Per fer-ho possible, el grup municipal proposa "actuar per fases" començant per "la sala gran i els seus serveis annexes".