Les penyes del Bages lamenten que la junta del Barça trenqui amb la Confederació Mundial de Penyes

Asseguren que se senten enganyades per la junta actual del Barça que, en període electoral, va assegurar que respectarien l'actual conveni

Les penyes del Barça no tindran ingressos del club per a actes propis
Les penyes del Barça no tindran ingressos del club per a actes propis | PBS
Redacció
02 de setembre del 2021
Actualitzat a les 16:45h
La Federació de Penyes Barcelonistes del Bages, Berguedà i Cerdanya lamenta "profundament" la decisió de la junta directiva del FC Barcelona de rescindir i deixar sense efecte de forma unilateral el conveni amb la Confederació Mundial de Penyes. Les penyes també valoren negativament "les males maneres com s'ha produït aquesta decisió". La federació es mostra preocupada "de cara al futur de les nostres federacions territorials"

En un comunicat, les penyes de la Catalunya interior recorden que l'actual junta va dir en període electoral "que respectaria l'actual conveni amb la Confederació". Això fa que la federació asseguri sentir-se "profundament enganyada després de les eleccions".

Segons els estatuts del FC Barcelona "el club reconeix les penyes com a moviment social, per la seva història, extensió territorial, consolidació i projecció pública del club" i "les penyes s’agrupen en Federacions territorials que a la vegada formen la Confederació Mundial de Penyes". Consideren que "saltar-se els estatuts d'una manera tant clara fa malpensar amb altres accions presents i futures dins de la gestió del club".

El comunicat continua explicant que les federacions territorials organitzades en comissions han estat una eina "per donar veu i igualtat de drets i oportunitats a totes les nostres penyes, entitats democràtiques formades per persones al servei de les seves penyes donant suport en el seus projectes, organització d'esdeveniments i repartiment equitatiu d'entrades".

També valoren que l'excusa del cost econòmic "no ens val, l'aportació màxima segons conveni equival al 0,34% dels ingressos ordinaris del club, quantitat que la Confederació no ha percebut mai de forma íntegre i no variarà massa del cost del departament de penyes que la junta directiva del Barça vol instaurar".

"Però si el problema és simplement econòmic, -segueix el comunicat- la Confederació sempre s'ha avingut a posar-se a disposició del club, fer l'esforç que la situació demana i remar en una mateixa direcció per a un futur pròsper i brillant". La Federació de Penyes Barcelonistes del Bages, Berguedà i Cerdanya "pot i està disposada a renunciar als ingressos destinats a actes i activitats tot el temps necessari per ajudar a la millora econòmica del nostre Barça".