Futbol

Manresa presenta la 12a edició del Torneig Interbarris de futbol

Enguany la competició -en categoria masculina i femenina- es farà al Camp Municipal de Les Cots aquest dissabte i diumenge

per Redacció, 2 de setembre de 2021 a les 15:07 |
la 12a edició del Torneig Interbarris de futbol | AjM
Després d'un any d'aturada a causa de la pandèmia, el Torneig Interbarris de Manresa celebra una nova edició, coincidint amb la Festa Major de la ciutat, que es disputarà dissabte i diumenge, 4 i 5 de setembre, al camp de futbol municipal de Les Cots (carrer Pare Algué, 2), amb el CF Font dels Capellans com a club organitzador d'enguany.

En el torneig hi participen els principals clubs de futbol de la ciutat: el CE Manresa, CF Font dels Capellans, FC Pirinaica, UE Sant Pau Club Gimnàstic de Manresa i Palillo CF de Sant Joan de Vilatorrada. L'any 2019, per primera vegada, hi ha haver participació femenina a través d'un triangular, enguany seran dos conjunts femenins els que es disputaran el títol: FC Pirinaica i Club Gimnàstic Manresa.


A la presentació d'aquest dijous al matí hi ha assistit el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Antoni Massegú; el delegat al Bages, el Berguedà i la Cerdanya i directiu de la Federació Catalana de Futbol, Esteve Olivella; i el president del CF Font dels Capellans, Salvador Olmedo, així com representants dels clubs participants i del Comitè d'Àrbitres.

Durant la roda de premsa de presentació, el regidor Massegú ha valorat molt positivament el retorn d'un torneig que és de ciutat i ha subratllat que l'esdeveniment representarà la "posada en escena" del nou CF Font dels Capellans. El seu president, Salvador Olmedo, també ha destacat que el torneig els permetrà donar-se a conèixer i s'ha mostrat satisfet de poder acollir tots els clubs de la ciutat. Ha tancat la roda Esteve Olivella, de la FCF, que ha destacat el compromís de tots els clubs per poder organitzar de nou el torneig.


Els participants en la competició es dividiran en dos grups: al grup A hi haurà CE Manresa, Palillo CF, CF Font dels Capellans; i al grup B, FC Pirinaica, UE Sant Pau Manresa i Club Gimnàstic Manresa. Dissabte 4 de setembre hi haurà les eliminatòries, en partits de 30 minuts. Els horaris seran:

Grup A


19 h CE Manresa-Palillo CF
19.40 h Palillo CF-CF Font dels Capellans
20.20 h CF Font dels Capellans-CE Manresa

Grup B


21 h FC Pirinaica-UE Sant Pau Manresa
21.40 UE Sant Pau Manresa-Gimnàstic Manresa
22.20 Gimnàstic Manresa-FC Pirinaica 

Diumenge, a 2/4 d'11 del matí, es disputarà la final femenina entre el FC Pirinaica i el Gimnàstic de Manresa. Posteriorment, a 2/4 d'1 del migdia, serà el torn de la final masculina que disputaran el primer del grup A contra el primer del grup B.

L'Interbarris té l'origen al 2005, però l'etapa actual va començar el 2008. Des d'aleshores els guanyadors en categoria masculina ha estat els següents:

- CF Pare Ignasi Puig (2012, 2014 i 2016)
- UE Balconada (2010 i 2018)
- Gimnàstic Manresa (2015 i 2017)
- CD Montcau (2008)
- CF Font dels Capellans (2009)
- FC Pirinaica (2013)
- UE Sant Pau (2019)

En categoria femenina:

- Gimnàstic de Manresa (2019)

L'equip que guanyi 5 edicions del torneig o bé tres edicions consecutives, es quedarà la copa en propietat. El 2011 i 2020 el torneig no es va disputar i per tant aquesta és la dotzena edició.

El Torneig està coorganitzat per la Federació Catalana de Futbol al Bages, Berguedà i Cerdanya, CF Font dels Capellans i Ajuntament de Manresa.

 

Participació