L'Ateneu la Falç comença aquest dijous la 24a Festa Major Alternativa d’Artés

Durant cinc dies s'omplirà el Bosquet de l'Aplec amb una gran diversitat d'actes i amb algunes novetats

Imatge d'arxiu d'un concert de la Festa Major Alternativa d'Artés
Imatge d'arxiu d'un concert de la Festa Major Alternativa d'Artés | La Falç
Redacció
02 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:51h
Un any més, l'Ateneu la Falç celebrarà una nova edició de la Festa Major Alternativa d'Artés, que tornarà a estar marcada per les restriccions de la pandèmia. Es farà un control de l'aforament a tots els actes, amb l'entrada que serà per ordre d'arribada. La festa tindrà dues zones diferenciades, una zona de concerts, on no es podrà beure ni ballar i sempre s'haurà de dur mascareta, i una zona de restauració amb taules per a grups de màxim deu persones.

Aquest dijous s'inicia un seguit d'actes al Bosquet de l'Aplec, començant amb activitats infantils i la decoració del Bosquet a partir de les 5 de la tarda com a actes inaugurals. A les 7 hi haurà un taller de serigrafia i a les 8 es presentarà la Ratafia de l'Ateneu elaborada per a l'ocasió. A les 9 del vespre començarà el tradicional Kintu a la fresca.

El divendres les activitats començaran a les 7 de la tarda amb una novetat d'enguany, un Tast de sindicats i cerveses, on participaran els sindicats de la CGT i la CNT, i es podran provar algunes cerveses artesanes. A les 9 del vespre hi haurà un sopar popular amb fajitas, on part de la recaptació s'utilitzarà per finançar la Gira zapatista. A les deu hi haurà un concert amb el Comandant MG, que tancarà la jornada.

El dissabte serà el dia més complert i començarà a les 12 del migdia amb el Concurs de paelles. A les 5 de la tarda hi haurà el concert de Mímesis i Catarsis. A dos quarts de 7 hi haurà un pilar dels Picapolls de la Gavarresa que vindrà seguit per un tast de licors a les 7. A les 9 hi haurà sopar popular amb fideuà vegana i, per concloure el dia, hi haurà un concert amb Pa de pessic i PD Enceses.

El diumenge a dos quarts d'1 del migdia hi haurà un vermut-concert amb l'actuació de l'Alba Careta i a les 5 de la tarda hi haurà la gimcana per equips Les més fortes de la Gavarresa. A les 7 començarà el concert de The Missing Leech.

Dilluns, el darrer dia d'activitats, començarà amb l'espectacle infantilPetit o gran? de l'Albert Vinyes. La Festa Major Alternativa d'enguany finalitzarà amb la tarda de jocs, a partir de les cinc, amb un torneig de botifarra i jocs de taula.

Per a les activitats no caldrà fer inscripcions prèvies, es faran al lloc abans de cada inici. En l'edició d'enguany col·laboren les entitats artesenques de l'Esplai el Cep, els Picapolls de la Gavarresa, El Meeple Groc i Terra Roja, a les que volem agrair especialment la seva col·laboració.