Le piano du Lac tornarà al Parc de l'Agulla aquest mes de setembre

En el marc de la seva gira xacobea "El camí de l'aigua", interpretarà "pedalOpiano", els dies 10, 11 i 12 de setembre

Le piano du Lac torna a Manresa
Le piano du Lac torna a Manresa | Promocional
Redacció
01 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:47h
Le piano du Lac, interpretarà pedalOpiano en el marc de la seva gira xacobea El camí de l'aigua, al Parc de l'Agulla de Manresa els dies 10, 11 i 12 de setembre on oferirà el seu singular recital flotant a les a les 7 de la tarda. Es tracta d'una hora i quart de concert sobre l'aigua a càrrec de la Violette Prevost com a pianista, la Solenne Garnier com a multiinstrumentista, el trompetista Damien Bajard L'home granota i la ballarina Mónica Cofiño.

Le piano du Lac canvia el marc del concert clàssic i construeix instruments adaptats al paisatge. En la seva transhumància sonora, fusiona música, teatre i dansa en escenaris naturals que transformen en improvisats amfiteatres, creant espais d'escolta activa on poder gaudir de la música al mateix temps que es promou el vincle social. Des de l'any 2014 ha realitzat nombroses gires i concerts flotants per tota Europa. Al 2020 es van dur a terme quatre gires, amb quatre espectacles flotants diferents a França i Espanya, amb 160 concerts i més de 28.029 espectadors. Tot un èxit de públic entre grans mesures de seguretat.

Al 2021, i en coproducció amb la companyia asturiana La Xata la Rifa, presenta la seva nova i última creació: El pedalOpiano; un piano que descansa sobre dos flotadors catamarans d'un blanc impol·lut, ciclopropulsats gràcies a dues rodes-taujanes i on es barreja una eclèctica selecció musical amb la inusual mecànica pianística a pedals.

Un gran equip tècnic-artístic sosté aquest nou espectacle que alberga diferents pianistes durant el seu viatge. Una plataforma sonora que bressola a ritme de pedal amb artistes de la Bretanya, Astúries, París- Avignon i Alts Alps per el seu tournée per la península ibèrica. Música clàssica a ritme vibrant en un viatge d'estils acompanyat per una captivadora tripulació que interpreta tradició, avantguarda, chanson française, músiques del món... que barreja amb cants de l'est i jazz revisitat, fent que les composicions íntimes conflueixin amb l'ímpetu de la percussió, l'esquitxada del vent i el gaudi de la dansa sobre les ones.

A causa de la nova normalitat sorgida després de la crisi del Covid-19, les entrades per a assistir a l'espectacle el pedalOpiano són nominals i han d'adquirir-se a la taquilla en línia, que un any més continua sent voluntària amb un preu recomanat de 10 euros. A l'espectacle s'ha d'assistir amb un kit de confort: cadira petita o coixí, ja que no hi ha butaques, l'espectacle es gaudeix enmig de la natura.