Agbar instal·larà un sistema d'aprofitament solar a Sallent per a l'abastiment d'aigua

La producció fotovoltaica evitarà l'emissió de 12tn de CO2 / any

Oriol Ribalta i Esther Guirado durant la signatura del conveni
Oriol Ribalta i Esther Guirado durant la signatura del conveni | AjSllt
Redacció
31 d'agost del 2021
Actualitzat a les 14:34h
L'Ajuntament de Sallent i la companyia Agbar han signat un acord de col·laboració per a la instal·lació d'un sistema d'aprofitament solar en règim d'autoconsum que entrarà en funcionament aquest novembre de 2021 i que estarà situat al paratge dels horts del Traval, on hi ha l'estació de tractament d'aigua potable (ETAP).

La signatura s'ha formalitzat aquest dimarts a càrrec de l'alcalde, Oriol Ribalta, i la gerent de concessions de la Catalunya Central d'Agbar, Esther Guirado.

Els panells tindran una potència de 28,5 kWp, i una producció anual de 36 MWh, fet que suposarà la generació del 7% de l'energia que requereix la infraestructura per al seu funcionament. El 88 % de l'energia produïda per la instal·lació fotovoltaica serà aprofitada per la pròpia planta potabilitzadora. La producció fotovoltaica evitarà l'emissió de 12tn de CO2 / any, que equivaldrien a les emissions anuals d'11 llars.

Amb aquesta instal·lació, l'Ajuntament de Sallent i Agbar reforcen el seu compromís amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, apostant per la sostenibilitat, la preservació de l'entorn i l'autoconsum d'energia.

La companyia gestora del cicle de l'aigua i serveis mediambientals està treballant per reduir la dependència energètica i així assolir el balanç energètic zero, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones, la salut ambiental dels municipis i l'optimització de la gestió dels recursos.