Un grup de voluntaris de Sant Joan organitza una recollida de burilles de cigarreta dels carrers

Es portarà a terme el proper diumenge al matí i demanen la implicació dels veïns

Una persona fent-se una cigarreta
Una persona fent-se una cigarreta | Europa Press
Redacció
31 d'agost del 2021
Actualitzat a la 13:17h
El pròxim diumenge 5 de setembre es durà a terme  la Burillada a Sant Joan de Vilatorrada, una activitat de caràcter voluntari destinada a recollir burilles de cigarreta dels carrers del poble. Aquest esdeveniment és una idea del nou grup de voluntaris mediambientals de Sant Joan de Vilatorrada, que ha nascut amb l'objectiu de preservar l'entorn del municipi.

El fet de llençar una burilla a terra es tradueix en un gest molt més contaminant del que sembla, segons expliquen. El filtre i el paper de la burilla  contenen un alt nombre de contaminants químics capaços d'embrutar el medi d'una forma subtil però no gens innocent. A més, "si aquests residus arriben al mar, poden arribar a formar part de la dieta d'uns peixos que després consumim". "Amb l'acció del dia 5 de setembre, volem evitar que totes les burilles que recollim arribin a contaminar el nostre entorn", afirmen des del grup.

"Com a grup de voluntaris esperem seguir fent accions en aquest sentit. Ens motiva la lluita per la preservació del nostre entorn. Entenem que realitzant accions d'aquest estil,  promovem la conscienciació ciutadana i pretenem aconseguir fer un canvi d'actitud en aquelles persones que encara no són prou conscients de la magnitud del problema mediambiental", asseguren.

"Per tal de dur a terme la Burillada, us proposem que porteu uns guants de làtex, unes pinces o el material que cregueu que us pot anar bé per recollir burilles", són les indicacions. "Agafeu, també, una ampolla de plàstic buida i afegiu moltes ganes d'enretirar del medi ambient un munt de perillosos contaminants", completen. El punt d'inici serà a Cal Gallifa a les 10 del matí.

Aprovació des de l'Ajuntament
L'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Solernou, ho considera "una molt bona iniciativa que ajudarà a millorar l'entorn del nostre poble" i assegura que "qualsevol proposta que tingui l'objectiu de sumar sempre serà benvinguda".

El regidor de Medi Urbà, Marc Barons, remarca que la iniciativa arriba en un bon moment, ja que "des de la Regidoria estem fent un replantejament de criteri a l'hora de col·locar els cendrers urbans al municipi". Barons explica que es vol tenir "una unificació i que aquests nous cendrers estiguin disposats en parades d'autobús i zones de bars i restaurants". Ambdós destaquen la proposta "com una bona manera de conscienciar als veïns i veïnes del municipi".