El castell de focs de Festa Major sorprèn amb un final deslocalitzat per tot Manresa

A la plaça Milcentenari i el Museu de la Tècnica s'han afegit deu punts més de llançament durant l'esclat final

Vídeo | Esclat final del castell de focs de Festa Major
Vídeo | Esclat final del castell de focs de Festa Major | Marianna Soldatova
30 d'agost del 2021
Actualitzat a les 23:15h
La Festa Major de Manresa ha finalitzat enguany amb el castell de focs, un fet extraordinari provocat pels canvis de programa i la desaparició del Correfoc per segon any consecutiu a causa de la pandèmia. Un castell de focs que, pel mateix motiu, s'ha deslocalitzat amb la voluntat que tothom pogués seguir-lo des de casa seva, lluny de les aglomeracions del Parc de l'Agulla.

Els castells han anat a càrrec de la Pirotècnica Peñarroya i s'han llançat des de la plaça del Milcentenari i des de sobre del Museu de la Tècnica. Durant tota la tarda, la Policia Local ha delimitat les dues zones per motius de seguretat. Com a novetat, i per a sorpresa de molts, durant l'esclat final a la plaça Milcentenari i al Museu de la Tècnica s'hi han afegit deu punts més de llançament de focs des de diversos punts de la ciutat, repetint la fórmula que tan bona rebuda va tenir en la passada Festa de la Llum.

Aquests punts han estat l'Escola la Sèquia, el parc de la FUB a l'Escorxador, el parc de les Oques, el parc Vila Closes, el parc 8 de Març, les escales de la Seu, el mirador de Santa Clara a la Balconada, el turó de les Fades, el parc de Sant Ignasi i la plaça del CAP de la Sagrada Família.

Mols manresans s'han desplaçat a llocs alts de la ciutat per veure el màxim de punts de llançament. Així, la torre Santa Caterina, o la Catalana, entre d'altres, han estat llocs on hi ha hagut molta concurrència de públic.

 

Plànol dels llançaments del castell de focs de Manresa 2021 by La muntanya russa on Scribd