Disseny i Programació de Sistemes Electrònics de la UPC es fixa com a objectiu impulsar el grau iTIC

Aquest nou grau en Enginyeria d'Integració de Sistemes TIC (iTIC) es posarà en marxa el proper curs acadèmic 2010-2011 a Manresa

Redacció
16 de febrer del 2010
576_1266340780rosa20argelaguet
576_1266340780rosa20argelaguet

Rosa Argelaguet, directora en funcions del departament de disseny i programació de SE de la UPC. UPC

La UPC compta des de finals de l'any passat amb un nou departament amb seu a Manresa. La professora Rosa Argelaguet, directora en funcions del departament, s'ha fixat com a prioritat immediata impulsar el nou grau en Enginyeria d'Integració de Sistemes TIC (iTIC). Aquesta titulació oficial de la UPC és única al territori i es posarà en marxa el proper curs acadèmic 2010-2011 a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM).

A més, el naixement d'aquest nou departament va molt lligat a l'aparició del nou grau iTIC, des del moment en què la seva àrea d'interès coincideix àmpliament. De fet, la idea embrionària de creació del departament DiPSE, integrat per professors de les àrees TIC d'electrònica, informàtica i comunicacions, va sorgir quan es va decidir impulsar des de l'EPSEM una titulació que formés professionals capaços d'integrar coneixements d'aquestes mateixes àrees TIC.

Aquest nou departament de Disseny i Programació de Sistemes Electrònics (DiPSE) ha començat a desenvolupar les seves funcions integrant una vintena de professors de la UPC, tots ells assignats a l'EPSEM. I, un cop engegat el nou any acadèmic, i amb ell la titulació iTIC, el departament podrà dedicar esforços a la planificació de la recerca i agilitzar la interacció entre els grups de recerca existents abans de la creació del DiPSE. Fins ara, la relació entre aquests grups de recerca, es veia dificultada pel fet que estaven distribuïts en quatre departaments amb seu a Barcelona: departament d'Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial (ESAII), d'Enginyeria Electrònica (EEL), de Llenguatges i Sistemes Informàtics (LSI) i de Teoria del Senyal i Comunicacions (TSC).

La constitució d'un nou departament dins la UPC, i amb seu a Manresa, és una cosa excepcional que no passava des del 1988, quan amb la Llei de reforma universitària es va crear el departament d'Enginyeria Minera i Recursos Naturals (EMRN). Així, dels 15 departaments que imparteixen docència a la UPC de Manresa, només dos, EMRN i DiPSE, tenen seu a Manresa.